Nog layout

Zegt onze heiland:

Dat uw pagina niet deftig weergeeft in FireFox is omda ge verkeerde code gebruikt. Probeer het niet te weerleggen, het is zo. Dat ctrl+C niet werkt en dat uwe firefox altijd crashed ligt eerder aan uwe windows install dan aan FireFox vrees ik. Als er een bugreport over bestaat is die hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk gefixed, als er GEEN bugreport van is dan zijt ge waarschijnlijk den enigen met het probleem en ligt het ni aan FireFox, anders had er wel nen bugreport van geweest.

Och here och God.

“Omda ik verkeerde code gebruik”, allez dan. Waar “sta” die verkeerde code dan wel? De laatste keer dat ik keek, valideerde de homepagina van mijn weblog proper als XHTML 1.0 Transitional.

Ook de laatste keer dat ik keek, zag die pagina er op verschillende browsers toch wel grotendeels hetzelfde uit, van Internet Explorer 5.2 tot Safari 1.2 op Mactintosh en Konqueror 3.0.5 tot pakweg Netscape 7.2 op Linux, en zelfs Explorer 5.0 op Windows 2000, naast uiteraard Opera 7 op XP en Internet Explorer op XP:

2776693 2776697 2776699 2776702 2776704 2776712 Ie6xp

Firefox is niet het allerbeste programma ter wereld. Open source is geen garantie voor bugloze software. Dat Firefox zeer regelmatig op zijn gat gaat, ligt niet aan mijn Windows. Ik werk elke dag zo ongeveer twaalf uur met Firefox, op verscheidene verschillende machines, zowel vers geïnstalleerd als een jaar geleden geïnstalleerd, en het ding valt élke dag meer dan eens omver.

Wie Firefox even veel en even intensief gebruikt als mij en zegt dat dat niet het geval is, liegt.

En dat van die bug reports: al ooit eens gekeken hoeveel “bug reports” er in de database zitten die niet “onmiddellijk gefixed” zijn?

Pfff.

Nee, ik wil er natuurlijk wel iets aan doen dat het misloopt, de layout die hier nu—for better of for worse—staat, maar constructieve opmerkingen zijn net iets welkomer. Met een screen shot, als mogen, en nog beter: met een oplossing voor het probleem erbij. :)

11 reacties op “Nog layout”

 1. Heu. Eh eh. Mijn huistuinenkeuken-FF (1.0.3) op Mac OS X (10.3.8) werkt stabieler dan die van jou op Windows precies. Ik heb nauwelijks één crash per maand, en dan nog onregelmatig zelfs, en meestal heeft die met Flash of Java applets te maken – niks met gewone HTML rendering. Ik gebruik alléén release versies – nooit tussentijdse builds. Ik ben dan ook van mening dat je tussentijdse builds enkel mag installeren als je de codebase goed kent – en als je van plan bent de browser te testen eerder dan je HTML.

  Wat betreft de nieuwe layout: de eerste keer dat de pagina geladen wordt, stond er tekst over elkaar. Hardnekkig shift-refreshen laat me het probleem niet dupliceren. De sidebar kan idd verdacht zijn, absolute en zijn vriendjes zijn ambetanterikken. Ik heb al gemerkt dat je de browser best zo weinig mogelijk laat gissen en dat je best zoveel mogelijk positiegegevens absoluut aangeeft. En dat em’mekes leuk zijn, maar dat af & toe een px eenheid soms verschil maken.

  En vooral: dat er hier in België weinig webdesign mannen wonen die al echt kaas gegeten hebben van XHTML & CSS – als ik dan eens bij de crème te rade ga, dan is het vaak van “gebruik daar gewoon een table voor”. Misschien Veerle@Duoh eens laten kijken?

 2. Van stabiliteit van Firefox: het moet gezegd worden dat het vaakst misloopt in de interactie met Flash en Acrobat 🙂

  En die layout: ik weet dat ik inderdaad om miserie vraag door ems te gebruiken, maar het moet toch kunnen? En ik wil ze absoluut houden, nè.

  Het probleem zit denk ik, zo op het eerste gezicht, in wanneer FF de pagina “herberekent”. Die hovers forceren zo’n herberekening blijkbaar, maar zelfs als ik ze weghaal, geeft FF (zowel 1.0.3 als de laatste nightly) nog hetzelfde probleem.

 3. Layoutprobleem in Firefox is blijkbaar te reproduceren in Firefox 1.0.3 op OSX als je een commentaar post, dan overlapt er vanalles [merci Steven].

  Ik heb dàt probleem niet in Firefox op XP. God-ge-klaagd.

  Uiteraard, goes without saying: noch Opera noch IE hebben er problemen mee.

 4. Met Firefox 1.0.3 en Windows XP heb ik dat overlappingsprobleem wel. Met uitzondering van de homepage overlapt op elke artikelpagina de tweede kolom de eerste. Wil bij mij enkel weggaan als ik op shift-verversen druk.

 5. Die crashes en clipboardproblemen waar je het over hebt ervaar ik nooit met de ‘stabiele’ versies (ie. de releases).

  Wat betreft je overlap-probleem: dit kan ik inderdaad reproduceren, zowel onder Windows als onder Linux.

  Doet me heel erg denken aan de slashdot rendering bug, al is slashdot tables-based.
  (bug: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=217527)

  Een workaround is ctrl min, ctrl plus (met andere woorden: verklein even de lettergrootte, en vergroot ze daarna terug).. zo wordt de flow wel herberekend.

 6. Ik heb nooit gezegd da FireFox perfect is, maar FireFox volgt de standaard en geeft CSS weer zoals de CSS volgens de standaard moet weergegeven worden.
  Als ge denkt da er nen bug inzit ga die dan submitten, want anders geraakt die er nooit uit. Dat is een _voordeel_ van opensource. Ik heb ook nooit gezegd dat opensource bugfree is op perfect (waar haalt ge het toch), ik _persoonlijk_ prefereer opensource omdat de prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig is (gunstiger kan niet). Vind maar nekeer nen bug in IE, die geraakt er niet uit, integendeel, half het web gaat met workarounds werken om de site te laten werken in IE.

 7. Whoa whoa whoa… Firefox volgt bij lange na niet de hele standaard van CSS.

  Ik heb geen a priori voorkeur tussen open source of niet open source, ook niet qua kostprijs. De aankoop van de software is uiteindelijk maar een klein stukje van de kost, daarnaast is er ook nog onderhoud en opleidingen en support en dingen.

  Maar ‘t is waar dat een bug in FF normaal gezien sneller zou moeten opgelost geraken. Alhoewel, voor wat Microsot als “vitale” dingen beschouwt, zijn ze er zeer vaak als de weerlicht bij met Windows Update.

 8. Pingback: Netsensei

Reacties zijn gesloten.