Gnnnpfff

Van die dingen die een mens niet zou mogen schrijven, maar dat hij het toch doet: hier komp er één.

Ik denk dat ik vanavond eens teveel ga drinken. Helemaal alleen, in mijn trekzetel. Ik zou kunnen vanavond en vannacht doorwerken of zo, maar nee. Zat worden, dat moet ook eens gebeuren.

Iek zèn ut allemaal wa muug. De de onverdraagzaamheid van de mensen, de idiotie, de incompetentie, de arrogantie, de eeuwige àchterlijkheid. 

Als ik vroeger zoiets zou geschreven zou hebben, zou dat over het werk gegaan zijn, maar niet nu. Nee, ik heb het over de mensen op in het algemeen.

Vijf oude meten op de trein naar (waar anders?) Antwerpen, die heel de rit tussen Brugge en Dampoort zich aan het beklagen waren. De jeugd, de gastarbeiders, Steveke Gratis Stevaert Die Het Nu Afgebold Was Ha Ha, de vuilbakzakken, de prijzen van het brood, die domme West-Vlamingen, àlles.

Twee grootouders met een afgrijselijk slecht opgevoed kleinkind, dat een half uur aan ene stuk een ululerend geweeklaag ten berde heeft gebracht, en dat geen van beide kiekens het nodig vond er iets op te zeggen.

Degoutant ongeïnteresseerde schoolfrikken die tussen Metro en Laatste Nieuws de deliberatie nog eens dunnetjes overdoen, maar dan over hun collega’s en wie met wie wat doet.

Scholieren van twaalf-going-on-vijfenveertig, pokdalig bepuist kettingrokend tongendraaiend met één oortelefoon naar Tuning Beats XLVII aan het luisteren.

In het algemeen: het eindeloos geroddel, op de bus, op de trein, op het perron, in het station. De gemeenheid van mensen tegen andere mensen.

En op het internet: trolls met hun lamme provocaties en controlefreaks en uit hun nek kletsende idiote fucking lizardoids en pseudo-experten vol wind en rechtslonkende would-be mediageilaards, en, jawel, ook al, de eeuwige àchterlijkheid.

Een stamp onder hun kloten, allemaal samen. En nu ga ik aan de whisky beginnen. Achttien jaar oude Glenallachie. Jazeker.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. Ik kom nooit zoiets tegen op de trein want ik rij in eerste klas. Een veel te slimme mens zoals jou zou dat ook moeten doen.
  Ten tweede: een Glenallachie is niet te zuipen, om een goede ‘dronk’ te krijgen geef ik de voorkeur aan een Auchentoshan. (En ik kan het weten want ik heb een jaar in Glasgow gewoond -en gezopen.)

 2. Jahja Michel, wentelt uw drankprobleem maar af op die arme sloebers die met u op de trein zitten.

  Tis proper.

  @Huug : je bent blijkbaar een kenner, geef je initiaties ? Ben dol op whisky, maar ken er niks van.

 3. Ik heb hier een kast vol whisky staan, en ik vind die Glenallachie hoegenaamd niet slecht. Ik zal met veel graagte bij mijn volgende bezoek aan de winkel een Auchentoshan kopen, maar er hangt zoveel af van de persoonlijke smaak…

  Da’s misschien wel gelijk zeggen “o, maar gade gij kieken eten? da’s niet te vreten, ge moet schnitzels eten, en ik kan het weten want ik heb een jaar in Duitsland geleefd” 😀

 4. O, en Huug als g’er echt initiatie in geeft: ik ben ook geïnteresseerd. Ik koop wel veel flessen, maar ik ken er niets van.

  Behalve dan de klassieker “I don’t know much about whisky but I know what I like”, natuurlijk. Which in my case is, Ardbeg, en van die 21 jaar oude Glenfiddich, en (blasphemy!) van die oude o sherry en rumvaten gerijpte whisky, en voor het moment dus die Glenallachie.

 5. Maar over wie hebt ge het nu, als ge schrijft “trolls met hun lamme provocaties en controlefreaks en uit hun nek kletsende idiote fucking lizardoids en pseudo-experten vol wind en rechtslonkende would-be mediageilaards, en, jawel, ook al, de eeuwige àchterlijkheid” ?

 6. 1) laat uw dronk vooral niet leiden door internetwedervaringen want dat is hier allemaal niet echt

  2) nee maar, ik voel me op een gekke manier verwant nu ik jouw stukje van vanavond tegenover het mijne plaats

  3) hoewel het mijne zeer zeker kan bijdragen tot flamebait en provocatieve trolling 🙂

 7. @Eva: arme sloebers. Als je uren moet pendelen op een overvolle trein word je zeer snel misanthroop. Ik kan Michel écht wel begrijpen hoor. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Je stapt goedgemutst de trein op en twee uur later kom je thuis met een degout van de wereld.

  Ouderen die voor niemand respect tonen, ouders die de moeite niet nemen om hun kroost in toom te houden, ongewassen boerenkinkels die nog nooit van deo hebben gehoord, iPodtoestanden die véél te luid staan zodat je je 1/ afvraagt waarom ze nog niet doof zijn 2/ hoe iemand in godsnaam naar “boenkeboenke” kan blijven luisteren.

  Op de trein kom je de onderbuik van Vlaanderen tegen. And she ain’t pretty!

 8. @matthias
  het was een grapje
  michel weet dat wel

  trein : ach ja, de onderbuik. valt wel mee, vind ik.
  overigens : onderbuik is mannelijk.

 9. “Scholieren van twaalf-going-on-vijfenveertig, pokdalig bepuist kettingrokend tongendraaiend met één oortelefoon naar Tuning Beats XLVII aan het luisteren.”. Dat is zo wààr.

 10. Het had zo op mijn weblog kunnen staan, die OV ervaringen -en Hollanders zijn over het algemeen nog botter dan Vlamingen, in mijn ervaring, zeker in Amsterdam.

  Auchentoshan is zeker geen slechte whisky, eentje om het op te leren want zacht en goed doordrinkbaar.

  Ardberg is zeker ook niet slecht, Scapa is een persoonlijk favouriet want de eerste whisky ooit gedronken, maar echte toppers zijn toch wel de LAgavulin (plakkaatverf volgens een vriend) en Laproiagh, wat vast verkeerd geschreven is.

 11. Het ergste vind ik nog die mensen die voor de hele wagon een telefoonconversatie houden via GSM, zodat de hele wagon moet aanhoren hoe laat hij of zij zal aankomen en waarmee hij of zij de hele dag mee bezig is geweest en wat hij of zij zal eten en hoe graag ze elkaar wel zien en duizend keer afscheid nemen en toch niet inhaken. Dan heb ik toch echt soms goesting om op te staan en hun die GSM afhandig te maken. Soms sta ik dan wel op en zoek een plaatsje in een andere wagon tot daar weer een GSM rinkelt of één het in zijn of haar hoofd haalt om zijn geliefde of vader of moeder of nonkel of tante op te bellen en de hele wagon verplicht om mee te luisteren.

 12. Het ergste van alles vind ik nog die onverdraagzame mensen, die helemaal geen rekening houden met het feit dat kinderen nu eenmaal lastig zijn en dat altijd zullen blijven. Dat tieners graag naar te luide muziek luisteren en onze bejaartjes al graag eens een boom opzetten. Dat loopt NATUURLIJK scheef als je dat allemaal op een overvolle trein stopt. Heb dan wat respect voor elkaar en verkloot je dag niet door er je aan te ergeren. Schaf die eerste klas gerust af, dan heb je meer plaats op een veel te kleine trein en zal je minder snel geënerveerd zijn. Kan je het toch niet laten om je aan alles en iedereen te storen, neem dan gerust de auto. Maar ja, dan zal het de ellenlange file zijn die het zal moeten bekopen zeker? Ik zie de trein in tegenstelling tot jullie als een heerlijke bron van leven, waar ik maar al te graag in observeer en me kostelijk in ammuseer. En om jullie voor te zijn, ik zit ook elke dag genoeg uurtjes op de trein:)

 13. Als ge nog ne keer whisky drinkt laat het me weten
  Zeer lekker bij een goeie roddel.

  Heb een tullibardine 40y staan!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.