Ondernemers

Een goeie bedrijfsleider weet onmiddellijk, zonder wat dan ook te moeten raadplegen, ruwweg wat zijn omzet is, hoe ver hij van zijn target zit, wat zijn kosten zijn, hoeveel openstaande facturen er zijn, en dingen.

Ik was geen goeie bedrijfsleider indertijd. In mijn verdediging: ik had dat redelijk snel door, en ik heb er dacht ik redelijk snel iets aan proberen doen.

Hoedanook: ik heb me een heel lange tijd lichamelijk misselijk gevoeld als ik op Kanaal Z terechtkwam bij het zappen. Al die mensen die spreken over geld, denken over geld, hoe er meer te verdienen, hoe het geld dat ze hebben nog meer geld te doen opbrengen, hoeveel geld ze gaan bijmaken, hoeveel ze aan het verliezen zijn op dit eigenste ogenblik. En over EBIT en balanced scorecards en bottom line en top line en marge en debiteuren en crediteuren en budgetten en procenten en en EBITDA en aaaargghh!

Maar goed, I’m well and truly out of it. Ten bewijze: ik kan zonder problemen, zelfs met een zeker wrang amusement, naar de sprekende hoofden van Kanaal Z kijken.

Silly people.

Geschreven al luisterend naar: – – new_msn_search_2005_MBR