Kontent sowie ein Kätzchen

Ik zit draadloos op het interweb!

…maar eigenlijk en tegelijkertijd ook: call me Doctor Stoopid.

Wat is er gebeurd?

Ik heb dus sinds gisteren zo’n proper vers bakbeest van een draagbare (versleurbare, more like) computer, ik kom daarmee thuis, maar dat ding wil niet op mijn draadloos netwerk geraken.

Gedimme, denk ik, drivers. Want er zit wel degelijk zo’n netwerkdinges-zonder-draad in, enfin dat verzekert de website van Dell mij toch. En mijn lijst van devices zegt me dat er welgeteld één niet-herkend ding in de computer zit, en dat dat een network adapter is.

Ik dus naar Dell gesurft, de driversectie bezocht voor mijn specifiek Service Tag, gedownload, proberen installeren: nada.

Grr!

Nijdig, naar de FNAC getrokken, een draadloos pcmcia-kaartje gekocht, in de computer gesmurft, gemerkt dat het niet meteen herkend wordt zonder drivers (serves me right voor de meest El Cheapo Bastardo van alle mogelijke El Cheapo Bastardo-kaarten te kopen). Naar de website gegaan; drivers gedownload, explorer opengedaan om te zoeken naar de ge-ontzipte files… hé.

Tiens.

Wat ziet mijn lodderig oog daar?

Draadloos

O kijk. Een hele lijst drivers, onder meer ook voor de ingebouwde wireless-dinges. Ahem.

Een dubbelklik en niet eens een reboot later, en ik ben on-line.

Enfin ja. Kan ik iemand een plezier doen met een weliswaar goedkope maar daarom niet minder werkende en nog nooit gebruikte Wireless-kaart?

computernetwerkdraadloosstom

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.