Netwerk!

Ouder worden, dat is: als het kapot is van de computer, het door iemand laten maken, in plaats van zelf te zitten bronselen.

Mijn netwerk thuis, het is al sinds jaar en dag miserie: oude, tweedehandse dozen, draadloos spel dat ofwel goedkoop en slecht en oud was, ofwel goedkoop en relatief modern maar niet degelijk te configureren. Lang verhaal kort: alles moest in één echt netwerk zitten in plaats van in een patchwork van met plakband en matiek aan elkaar gehouden segmenten, en ik wou draadloos kunnen onafgebroken verbonden zijn van boven in de zolder tot als ik op straat zit, tot in de tuin, en in de living en in de keuken en tot in het achterhuis.

En daar moest wat geconfigureerd worden en dingen. Ook omdat er allemaal dingen goed moesten gezet worden: hier een NAS, daar een poort open, hier wat forwarding, daar wat speciale protocols. Een gemengd netwerk met allemaal verschillende soorten computers, een backupding dat goed moest komen, vanalles en nog wat, enfin: dingen die ik heel erg misschien ook wel zou in orde krijgen, met wat zoeken, maar ik had daar dus geen één beetje zin in.

Gelukkig! Ken ik een computer- en netwerkmeister, die netwerken opzet met zijn ogen dicht, hoe complexer hoe liever. Die met één hand achter zijn rug gebonden, en met niet meer dan een leeg blik tomatensoep en een schoenveter een router in elkaar kan boksen. Die door afkeurend te kijken naar een computer, drie jaar aanslepende configuratieproblemen kan oplossen.

Iemand die niet alleen problemen oplost, maar problemen voorkomt. Die niet alleen de dingen op orde zet, maar zijn klanten alle nodige uitleg geeft: beknopt en helder, in detail waar het moet, met alle documentatie voor naslag erbij.

Ik heb, eerlijk waar, nog nooit mijn draadloos netwerk door een meer bekwaam – om niet te zeggen sympathiek – persoon in orde laten stellen.

Damen heren, voor al uw netwerk- en computerdingen, één adres: de Duivelskunstenaar van de IT, de Meester van het Bon Mot, de Gentenaar uit West-Vlaanderen, een begenadigd duurloper en serviceprofessional ook –  Tom Brutin!

Hij is te contacteren via een formulier.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Ouder worden, dat is: als het kapot is, het door iemand laten maken, in plaats van zelf te zitten bronselen.

  Die “van de computer” mag er gerust uit, mooie quote, om te onthouden.

 2. Nee hoor, precies het tegenovergestelde zelfs. Ik ben gewoon tevreden over de geboden service.

  Tom doet dat dus écht voor ‘t echt hé. Ik heb hem expliciet gezegd dat bij twijfel tussen prijs en kwaliteit, kwaliteit moest primeren.

  Ik weet niet meer of mijn exacte woorden waren “het kan mij niet schelen hoeveel het kost, maar het moet perfect werken”, maar het kwam daar wel op neer.

  Het was dan ook in orde: hij had een briefing gekregen van wat ik in huis had en wat mijn wensen waren, uiteindelijk in overleg gekozen om voor DD-WRT op Linksyssen te gaan, een idee gekregen van prijs, ik was het daar mee eens, heeft hij het materiaal gekocht en alles opgezet bij hem thuis.

  Alles was bij hem getest, het was gewoon insteken en wegwezen.

 3. Ik heb ook een tijdje DD-WRT gebruikt met Linksys. Zelfs gemeshed met een Apple Airport Express (na veel gepruts, het staat nog ergens op mijn site).

  Curieuse neus als ik ben: zit je in WDS mode met je Linksyssen onder elkaar (dus wireless met elkaar verbonden) ? En kan je dan WPA gebruiken ipv WEP ? Indertijd kon ik enkel WEP gebruiken, een reden om het na een jaar om te wisselen naar iets anders…

 4. Ik heb Tom nog naar DD-WRT verwezen in de tijd, en later de link gegeven met de howto voor een wifi repeater. Partial credit is due.

  En Mollom denkt dat deze reactie ongewenst is. Die zou ook beter zijn muil houden, maat.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.