Het internet is kapot!!!

Net zoals het goed geëindigd was, met twee reddeloos kapotte harddisken, is het ook goed begonnen: de Linksys WRT160NL die de centrale contactdoos voor het netwerk in huis was, heeft de geest gegeven.

Enfin, denk ik toch: de lichtjes branden nog, maar dan gaan ze allemaal uit en ziet het eruit alsof hij aan het rebooten is, en dan gaan ze weer één voor één aan, en dan gaan ze allemaal tezamen weer uit en lijkt het alsof er aan de stroomkabel geprutst was, en zo blijft het maar doen.

Een andere stroomkabel, een andere transfo: geen beterschap. Toestel niet bereikbaar via netwerk, noch bedraad noch draadloos: mijn voorzichtige diagnose is ‘t es katsjee.

Vorige keer heeft Tom het voor mij in orde gekregen, met drie Linksyssen verspreid over ons -ahem- domein, met DD-WRT erop en alles.

De situatie is ongeveer hetzelfde gebleven, behalve dat er véééééél meer toestellen op het netwerk zitten dan toen. En dat het geen uitzonderlijke situatie is dat er tegelijkertijd vier-vijf-zes mensen naar verschillende films of tv-series aan het kijken zijn op hun tablet/pc/laptop/telefoon – dus dat het allemaal wel wat performanter zou mogen dan het was tot vanochtend. 

Ik ga dan nog eens een vergelijkend onderzoek doen naar oplossingen: enerzijds heb ik anno 2014 gelijk nog minder zin om het zelf te doen dan anno 2010, maar anderzijds kan ik mij inbeelden dat het allemaal veel eenvoudiger, sneller en goedkoper is geworden.

Pffzucht.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Pingback: Anoniem
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.