Doe mee met de conversatie

17 reacties

 1. Ik was een paar maanden geleden overgeschakeld van IE naar Firefox, vooral omwille van een paar handige tools zoals de Web Developer Toolbar en nu recent de Delicious Buttons. Sinds enige tijd was er ook een echte Google Toolbar (geen ersatz) voor Firefox, dus zag ik weinig redenen om nog bij IE te blijven.

  Ja, ik was overgeschakeld naar Firefox, en dit ondanks (zeker niet dankzij) de rabiate opdringerigheid (“wat? zijde gij nu nog altijd niet overgeschakeld naar Firefox? ik zie in de logfiles van mijn webserver aan de hand van uw IP-adres dat ge nog met internet explorer werkt! hoe durft ge! “) van de anti-Microsoft sekte en hun missionarissen.

  Maar! Sinds ik vorige week de upgrade naar Firefox 1.5 heb uitgevoerd, crasht Firefox om de haverklap (of preciezer: begint plots 90% van de CPU-tijd te verbruiken, waarna er niets anders opzit dan het proces te killen). Bovendien worden embedded Windows Mediaplayers niet meer getoond op webpagina’s. Ik kan dat waarschijnlijk oplossen door Mediaplayer helemaal opnieuw te installeren, maar ik had toch beter verwacht van Firefox.

  En ja, ik heb vanavond met Robert Scoble en een paar mensen van Microsoft Belux gesoupeerd. Burps.

 2. Bof, ik heb er niet echt last van, van de update naar 1.5. Minder problemen dan vroeger met copy-pasten (ze zijn niet weg, maar wel verminderd).

  Thuis is het mijn primaire browser. Op het werk gebruik ik AvantBrowser, dat in alle geval veel sneller en stabieler aanvoelt dan Firefox.

 3. Bizar toch, hoe de ervaringen van mens tot mens kunnen verschillen… Ik ben uitermate content van Firefox (1.5), en ik krijg een beetje de kriebels als ik in IE moet werken. Ik heb een beta van IE7 staan, maar daar verdwijnen de toolbars telkenmale als ik hem opstart…

 4. Dat IE door x% gebruikt wordt (Waar x groot is, 80 of 90? Of zelfs 95?) ligt aan het feit da het met windows meekomt, en dat veel websites enkel in IE werken, waardoor men soms genoodzaakt is om met IE te werken.

  Dat y% (ik weet het niet, veel) van de “web-kenners” (ik wil voorzichtig zijn), of noem het “niet internet-noobs”) IE _niet_ gebruikt (maar wel FireFox, Opera, Safari, …) ligt aan het feit dat deze browsers in het algemeen beter zijn dan IE.

 5. @jesus_: bof. Nie echt. Ik heb welgeteld één reden waarom ik Firefox thuis gebruik: omdat ik er onbeperkt de lettergroottes van alle websites mee kan vergroten, wat handig is omdat ik relatief ver van een monitor op relatief hoge resolutie zit.

  Verder heb ik geen enkele (niet één) reden om Internet Explorer niet te gebruiken.

  Tabs? Thuis heb IE7, op het werk heb ik AvantBrowser. Web Developer toolbar? Heb ik ook voor IE, en om CSS te editeren heb ik een beter ding, dat IE en FF naast elkaar toont.

  Snelheid? IE vind ik sneller dan FF, en FF geeft nog altijd meer crashes en andere problemen dan IE.

 6. Ik zeg dan ook niet dat ge FireFox moet gebruiken, ieder zijn goesting, ik haal maar aan dat de meerderheid van de niet-web-newbies er anders over denkt dan u.

  Hoewel ik moet toegeven dat zeggen dat ik het uiterst opmerkelijk vind dat ge geen enkele reden hebt om IE _niet_ te gebruiken, ik kan er 100’en bedenken.

 7. Ik weiger pertinent om op dat aanbod in te gaan, ik ben zo’n dingen afgeleerd.

  En als ge het niet met mij eens zijt, so be it 🙂

  “Denial can be an ugly thing” (© Ace Ventura) 😉

 8. Net zoals in die post over IE die geen rss-feed tegoei kan tonen (en dan leek het de schuld van de webstandaards die niet IE compatibel zijn), bekruipt mij hier een gevoel van omkering van argumenten.

  Ik gebruik graag IE, telkens als ik een goeie reden heb om haar te gebruiken. Maar ik ken er eigenlijk nauwelijks (jullie wel?).

  Want ergens kan je toch stellen dat:

  IE is niet innoverend.
  IE is het meeste gebruikt en dus het dankbaarste target voor virussen e.d.
  IE speelt een sleutelrol in de strategie van vendor lock-in.
  IE is leuk om op af te geven.
  IE is met tegenzin compatibel.
  IE verbergt al haar instellingen zodat ik ze niet terugvind.

 9. Het is dan ook niet de taak van IE om RSS-feeds weer te geven, daar heb je newsreaders voor. Een goede browser is goed in het browsen van het web, punt. Dat ge er geen feeds mee kunt lezen, en niet makkelijk kunt web-devven, en dat de ftp-functionaliteit suckt is irrelevant, daar zijn andere programma’s voor.

 10. kijk , firdfox is uiteraard de ideale browser. met al die extensies en met greasemonkeyscriptjes voor flickr can ik firefox meestal met één muisklik laten doen waar ik in internet explorer me het apenzuur voor moet klikken slepen en wat niet.

  alleen al die versies… ik word daar zo moe van (om met Luierdeluierdelui te spreken). na een paar weken begint firefox alweer te zeuren dat ik nou toch echt 1.0.4.2.3b moet installeren want als ik met die ouderwetse 1.0.4.2.3a door blijf surfen heb ik voordat ik het weet een virus te pakken of zo.

  ik negeer die berichten al een hele tijd. het gebeurt me nl. nogal eens dat na het installeren v.e. nieuwe versie de hele boel niet meer werkt en/of dat al mijn extensies weg zijn (en waar moet ik ook weer zijn om ze terug te vinden en welke had ik ook alweer) of mijn bookmarks (en waar zat die backup ook weer) of dat ik ineens geen flash meer kan bekijken of noem maar op.

  ik zit dus vrolijk met 1.0.2 te surfen en pas zodra ik pagina’s niet meer kan zien, of zodra 2.0 er is, ga ik dat veranderen…

 11. 1.5 is uit en is nen aanrader. De updates gebeuren nu ook automatisch als ge da wilt, en dat er na een update sommige extentions niet meer werken is niet meer dan normaal.

  Extentions hebben uiteraard hun voor- en nadelen, ze kunnne uwe FireFox omzeep helpen, maar ze kunnen veel extra functionaliteit bieden. Ze zouden al die extentions _kunnen_ inbouwen in FireFox, ma dan is het geen lichtgewicht meer.

  Compromissen, compromissen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.