Knack: Copyright? Connais pas!

Note to self: morgen Knack kopen en kijken of het echt waar is dat dit stukje van mijn hand er in staat. In de nieuwe rubriek geBlogd (sprokkels uit weblogs).

Eerste ding na eventuele confirmatie: woedend stukje schrijven. Copyright! Respect! Hoe is dat! Mogelijk?! MainStreamMedia Bah! Zonder zelfs een mailtje op voorhand!

Paar commentaren verwachten in de zin van “groot gelijk”. Paar commentaren “allez jongen waar dat gij u over opwindt”. Merendeel commentaren “jezus alsof dat erg is, stop eens met uzelf zo serieus te nemen”.

Later in de dag: escalatie op een paar andere weblogs. Vuijlsteke is een dikkenek. Verzuurde kerel. Altijd hetzelfde. Hij zou contént moeten zijn dat hij in Knack staat. Aan de andere kant: zuiver formeel heeft hij gelijk, het is not done.

Later die namiddag, verduidelijkende entry posten: “jamaar jongens het was maar om te lachen, natùùrlijk heb ik er geen probleem mee, alsof ik mij dààr druk om ga maken”. Niemand die dat gelooft, uiteraard. Zwakke poging om alsnog recht te trekken dat ik het allemaal niet zo meende.

Uiteindelijk, later die avond: mailtje van Knack gekregen, mailtje gepubliceerd op weblog, storm in glas water. End of story. En hoe zit het nu eigenlijk met de vrede in het Midden-Oosten?

*
*   *

Ah, euh—nee, juist. Ik kan niet, want ik moet met de kinderen naar Brugge naar het IJsfestivalpaleiskasteel. Zullen we dan maar doen alsof de storm in het glas water gekomen is en gegaan?

Zo: zoef!

Hè hè. Glad that’s over and done with.

Voor de duidelijkheid en de slechte verstaander: ik heb nog geen Knack gekocht, en ik weet dus ook nog van niets, maar écht het enige dat me kan schelen is of ze de URL van Gentblogt vermelden of niet. Niet dat ik er van wakker lig of zo: Knack is een serieus genoeg magazine dat ik me niet kan inbeelden dat ze hun bron niet vermelden.

En ik ben dus écht niet in mijn gat gebeten.

Niet dat dàt mij veel zou kunnen schelen eigenlijk, want ik voel daar toch praktisch niets meer wegens rugletsel. 🙂

knackcopyright

6 reacties op “Knack: Copyright? Connais pas!”

  1. Staat er inderdaad in (p. 12) MET bron vermelding (“Gepost op gentblogt.be door michel op 29 december 2005”). NO problem dus!

Reacties zijn gesloten.