Prostitutie

Ah, dààr stond de uitnodiging om gratis een blik frisdrank te krijgen! En daar moet ik Luc voor lezen!

Wat voor lompe boeren zijn die marketeers wel niet? Overal links en rechts hints moeten horen op allerlei weblogs, denken dat ze daarmee wat buzz aan het opbouwen zijn of zo?

Nee, de mensen antagoniseren doen ze, zoals Luc terecht opmerkt. Alleen mensen die commentaar lezen op Cindy De Smet’s weblog komen in aanmerking.

Zijn ze zó lui dat ze niet eens onderzoek doen naar webloggers die over het Leven Zoals Ze Het Meemaken schrijven? Of mensen die specifiek marketing volgen? Of mensen die specifiek “de blogosfeer” (eurgh) volgen? Of webloggers waarvan algemeen geweten is dat ze overleven op aspartaam (hint, hint)? Waarom zij wel en ik niet? Hebben ze maar tien gratis blikjes of zo?

En trouwens, is het nu Franky zelf die die brief ondertekent of iemand “in opdracht” van Franky, die toevallig ook Franky heet?

20060210-fanta-mango-met-brief

Nee, amateurisme troef. En trouwens: Fanta is voor fuckers. Ha!

Meh. Er zijn van die dagen: het laat me, vrees ik, zó siberisch koud dat ik er me zelfs niet degelijk in kan opwinden.

Die marketingmensen: ze doen maar. Luc denkt dat er een “blogstorm” gaat ontstaan rond die actie, en dat ze een bittere nasmaak gaat laten. Ik denk het zo niet.

En zelfs àls, dan gaan ze nog zeggen bij de mannen van Ogilvy dat “er tenminste over gesproken wordt”.

Wil dat zeggen dat ik die Fanta niet ga kopen? Tuurlijk niet. Ik koop namelijk alle drank die op de markt komt en die aspartaam in plaats van suiker bevat: heelder bakken Cola Light Sango, van die roze Fanta ook, en Pepsi Max, en Ice Tea Light, en Schweppes Light: als er aspartaam in zit, koop ik het meteen.

En als ik het graag drink (die roze Fanta bijvoorbeeld), blijf ik het kopen. En als niet, dan niet.

De mannen van de marketing : veel succes toegewenst. En stuur mij vooral een nieuwe trekzetel op, of één van de andere productjes die me interesseren. En ja: de volgende lichting Fanta mag ook. Liefst in anderhalveliterflessen.

fantamarketingogilvy

17 reacties op “Prostitutie”

  1. Pingback: B.V.L.G.
  2. Pingback: Blogologie
  3. ach, af en toe is Fanta best lekker. Hoe dan ook: is in elk geval tof product om voor te werken. Vroeger bij Remarkable nog Fanta Sapaya, Sango, Nalu en Aquana mee bedacht. Veel plezantere projecten dan die van de telecomjongens. Bah, zwijg er me van.

  4. Jézusman, wat een fuss voor een piepklein aluminiumvat met wat suikerwater erin! Het ziet er dan ook niet uit. Precies een verpakking voor rattenvergif. Of iets tegen de kippenziekte.

  5. Ter verduidelijking: die Fanta Mango bestaat al minstens 20 jaar. Ik heb het nog gedronken in ’93 in ex-Oost Berlijn. Men is hier het warm water aan het herlanceren, positioneren, marketeren. Wat een scam zeg!

  6. Weet je wat lekker is? Fanta Sapaya. Maar manneken toch! Ik neem aan dat dat is wat je bedoelt met roze fanta, Michel. Ik weet nog hoe teleurgesteld ik was toen de broodjeszaak op de hoek naast mijn school stopte met Sapaya te verkopen. Blijkbaar was ik de enige die dat dronk, want volgens de uitbater verkocht het niet goed genoeg. Dan maar een caffeïne-verslaving opgebouwd.

Reacties zijn gesloten.