Tsiekenuis-teevee

Humor: het is een programma op WijfTV over allemaal echt gebeurde verhalen, onder meer een meneer die onder zijn terreinvehikel terechtgekomen is.

Ha! Ha! Die meneer waar ze met z’n allen druk over bezig zijn, die had veel minder erge wonden aan zijn rug dan ik opgelopen heb bijna twee jaar geleden!

Ik heb binnenkort trouwens een vergadering met de dokter van de verzekering en met de dokter van de rechtbank en met een dokter die me bijstaat. Kwestie van te zien wat de schade is, en wat er allemaal te voorzien is voor de toekomst.

Ja, tuurlijk, ‘t had allemaal zoveel erger kunnen zijn: ik had helemaal verlamd kunnen zijn, in plaats van alleen maar gedeeltelijk. En ik had ook dood kunnen zijn, vermoed ik. Of: I could’ve lost my dashing good looks! Imagine that!

Een collega van drie bureaus verder op de gang op het werk heeft onlangs ook zoiets meegemaakt. Van de trap gevallen, en met zijn gezicht tegen een radiator—de helft (redelijk letterlijk) van de beenderen in zijn gezicht gebroken, zenuwen door, oogkas kapot en even bang geweest dat hij een oog zou kwijt zijn. Uiteindelijk komt het bij hem wellicht bijna allemaal weer goed, gelukkig.

‘t Zal bij mij, vrees ik, zo geen goed nieuws zijn: mijn, ahem, urogenitaal onderzoek vorige week, voor zover ik dat zonder ruggenspraak of kennis van zaken kan evalueren, zag er niet al te best uit, en alle dokters die naar scans en X-stralen van mijn rug kijken, zien daar niet vaak veel redenen tot optimisme in.

Dat het alleen maar slechter kan worden—op alle vlak—zeggen ze dan. Ik vraag mij dan af of ik niet zo één van die mensen zou moeten worden die besluit “in het heden te leven” en zo. Van die mensen die elke dag leven alsof het hun laatste is.

Meh. Dàn eens, misschien.

In alle geval: morgen (straks) nog eens een afspraak maken met de advokaat. En eens bellen met dokter huisarts om te zien of hij al resultaten heeft van het laatste Onderzoek Door Een Professor. En dan ook eens naar de behandelende neurochirurg gaan om te vragen bij wie ik te rade kan gaan om te weten te komen hoe ik aan welke sport kan doen.

rugpijnmiserieadvokaatdokters