Rokers

Volledig eens met Bruno.

Al die viezeriken die staan te roken in het station, bah.

Voorlopig doe ik niet veel meer dan ze secondenlang boos in de ogen te kijken, maar ik zou eigenlijk eens zwaar veel look en spruiten moeten eten. En bonen.

En dan tegen één van die rokers aanschurken, en zwaar boerend de ene scheet na de andere laten.

En dan klagen als ze mij uitkafferen, en neuten dat het fundamentalisten zijn die tegen scheten laten zijn, en dat het even onhoffelijk is om te zagen over lookboeren in uw gezicht als het laten van lookboeren zelf.

“Moordenaars” is er inderdaad misschien wel wat over, maar “degoutant” en “vuilaards” en “stinkzakken” en “eeyeurgh” is dat niet, mijn gedacht.

24 reacties op “Rokers”

 1. Pingback: Yet Another Blog
 2. Pingback: volume12
 3. Het blijft mij echt fascineren hoe ge der eigenlijk mee begint, die mythe van “als het begint smaakt het slecht maar eens als ge het gewoon zijt blijft ge het nodig hebben” stelt mij al lang voor een raadsel…

  Want hoe kom je er dan een van het zo lang te doen tot ge over de slechte smaak & stankperceptie fase zijt ?

  En eerlijk gezegd hebben ze mij vroeger ook wel veel cigaretten aangeboden en ik heb zelfs paar keer getrokken, op een bepaald moment heb ik ook een ganse cigaret opgerookt.

  Dit ging gepaard met prikkelende ogen, hosten, mij slecht voelen etc..

  Ben ik te dom of heb ik een addiction switch te weinig ? … kweenie

 4. Oei oei oei, we hebben hier een anti roker… waar is de tijd van de heksenjagers…daar had je zeker bijgehoord…
  Als eens de vraag gesteld , wat soot de industrie uit, wat stoten miljoenen vrachtwagens en auto uit…en waar ga je je geen met de atoom centrales… Als je dan toch de wereld wil verbeteren begin bij de grote , en niet de kleintjes…en zoek eens uit hoeveel doden er vallen door bovengenoemde uitstoten…en heb je liever dat men aan de drugs zit misschien..

  Don Viona ( sorry , maar ik ben zo een walgelijke stinkende roker )

 5. Onlangs op een blog van een Amerikonder nog een leuke vergelijking gelezen:

  “Rook is het residu van de roker zijn liefhebberij. Rook van sigaretten heeft een sterke geur. Als ik wegga naar bars hangt dat residu in mijn haar en in mijn kleren.

  Mijn liefhebberij is bier, en het residu daarvan is ‘pipi’. Zal ik dan een paar keer per avond even over al die rokers pissen zodat zij thuis ook nog kunnen herbeleven hoeveel pret ik heb gemaakt?”

  En ik vond dat een goede vondst.

 6. @Don Viona: Pfff, heb op jouw site zonet dezelfde enge visie op het anti-roken debat gelezen. Is blijkbaar een stokpaardje van jou?

  Bij anti-rokers leeft niet enkel bezorgdheid om de gezondheid, maar ook de hinder en de egotripperij van rokers tout-court.
  Dat het mij stoort dat iemand in een restaurant zit te roken heeft minder met gezondheid te maken dan wel met het feit dat dat mijn smaak- en geurzin verpest. Dat het mij stoort dat mijn handen, gezicht, haar en kleding stinken na een cafébezoek, heeft ook minder met gezondheid dan wel met de vieze geur te maken.

  Voor wat het waard is: dat rokers anti-rokers ervan beschuldigen geen respect voor hen te hebben, dat is de wereld op z’n kop!
  En nog, rokers die in een bedrijf meerdere keren per dag het rooklokaaltje opzoeken (zonder verluchting) zijn zielepoten.

 7. Mijn vader is gestorven aan de gevolgen van roken : longkanker . Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid . Toch rook ik ! Het interesseert me niet wat de mensen van mij denken . Er is 1 ding wat me wel stoort : respekt . Als men van mij respekt verwacht dan moet de niet – roker wel tonen dat men mijn respekt waard is . Hoe verdien je respekt ? Door me met respekt te behandelen . Er zijn veel niet – rokers die me met rust laten en niets zeggen op mijn vuile gewoonte , die mensen krijgen mijn respekt . De andere niet – rokers die vinden dat ze te pas en te onpas mij hun mening moeten opdringen zijn mijn respekt niet waard . Al die enggeestige De Motte – derivaatjes ( mensen die thuis geen woord mogen zeggen omdat ze dan slaag krijgen van hun vrouw en dan maar mensen op straat lastig vallen ) moeten opletten dat ze geen klets rond hun oren krijgen van mij . Ik zeg ook niet hoe zij hun leven moeten leiden . Nu verwacht ik reakties van vrouwen die tegen het roken zijn en dan zeg ik op voorhand : madam , er zijn dingen die gevaarlijker zijn dan sigaretten roken . Namelijk dingen zoals u zelf : krengen die achter het stuur hun oorlogskleuren bijwerken in hun achteruitkijkspiegel . Oeps ! Dàt mocht ik niet gezegd hebben hé ? Wel , ik ga er nog een schepje bovenop doen . Kippen zonder hoofd of blondjes die rijden met de auto en tegelijk met de gsm tegen hun domme kop rondrijden zon nog gevaarlijker . Kankerwijven die 1) hun man zelfs lastigvallen op hun werk , 2) tegen hun ” mama ” zitten zagen over de kleine onbenullige dingen die haar man niet kan laten , 3) ijdele teven die achter het stuur liggen kankeren dat ze te dik zijn / dat hun nagels afbreken / hun haarpuntjes afbreken . Dàt allemaal terwijl ze rijden . Als ze dan een scheldwoord naar het ( lege ) hoofd geslingerd krijgen dan zijn ze verontwaardigd . Kalf , ik ken geen enkele man die zijn maskara , oogschaduw of lippenstift bijwerkt als hij met de auto rijd . Ook ken ik geen enkele man die naar zijn ” papa ” belt om te janken dat zijn nagels afbreken . Dàt zijn de vrouwen die op alles en iedereen wat te zeggen hebben omdat ze zo gefrsutreerd zijn dat ze niet kunnen toegeven dat ze een drankprobleem hebben . Er is niets zo vals als een vrouw die dronken is . Nu moet ik wél zeggen dat niet alle vrouwen zo zijn , er zijn er brave bij ook . Anders was ik met alle soorten van plezier homofiel geworden . Hé madam , ik heb veel homo ‘ s gekend ( ik ken er trouwens nog veel ) die niemand lastig vallen als er iets fout gaat in hun leven . Natuurlijk ken ik ook veel lesbiennes die normaal zijn/doen tegen mij omdat ik hen geen verwijten maak . Iedereen heeft het recht te leven zoals hij/zij het wil . Zo , ik heb mijn gedacht gezegd . Verder wens ik iedereen een prettige dag .

 8. Wha, zalige reactie, Michel!

  “Hoe verdien je respect? Door me met rust te laten en niets te zeggen als ik u weer kom ambeteren met mijn kankerstok.” Zielig…

 9. Daarnet de weblog van Michel Vuijlsteke gelezen en warempel gedacht ‘dit zou ik ook moeten doen’. Al surfend op deze rokerspagina gekomen en nog vlugger gedacht ‘my god, wat een shit’. Verwijten over en weer, en dooddoeners waar mijn broek van afzakt. Gelukkig zit ik neer.
  Viona, de naam alleen al, spant hier wel de kroon. Die haalt er zelfs de industrie bij.
  I rest my ca

 10. Pff, dat eeuwig gemem over roken. Kijk, ik rook. En ik probeer dat zo hoffelijk mogelijk te doen: niet in andermans huis (tenzij met toelating), niet in het gezelschap van kinderen en zwangere vrouwen, niet op plaatsen waar het niet mag, niet in de auto, zo min mogelijk in eigen huis… maar in open lucht, op café en op mijn terras: ‘t zal wel zijn! Goh, de gezondheidsdiscussie is zwaar overtrokken. Kankeren over kanker is ook ongezond. Hamburgers ook. Te veel alcohol ook. Aspartaam misschien ook. Uitlaatgassen, industrie en te veel suikers ook. Jongens toch. Willen we een beetje respect tonen in deze? Niet meer mogen roken op café? Komaan zeg! Niet op restaurant? Terecht! Maar mag de nicotonair getinte verzuring nu eens ophouden, ik begin er zowaar een drang naar een sigaret van te krijgen. Deze reactionaire discussies beginnen mijn door nicotine getarte keel uit te hangen en ruiken naar uit de hengsels gelichte flessentrekkerij!

  O ja, wat voor een reactie is dat: “Mensen die op hun werk de rookkamer opzoeken, zijn zielepoten (sic)”. Godverdomme, moei u met uw zaken en spui geen gratuite, arbitraire en veelzeggende annex nietszeggende uitlatingen. Want dat komt ook van zielenpoten. Zeg!

  Ik heb gesproken. En ik heb gerookt. Enne… o ja… ik ben een vleeseter. Sorry daarvoor. Voor de rest ben ik een behoorlijk intens gelukkig iemand!

 11. O ja Michel, dat jeje ergert aan rokers in het station: geen probleem. Het is daar nu eenmaal (terecht want openbaar gebouw) verboden. Dus ik snap je punt volledig. Mijn reactie is gewoon op een reactie op de soms amechtig gestructureerde clichés van sommige respondenten hier. Trouwens, zou Franco Battiato gerookt hebben?

 12. Beste rokers,
  als jullie al dat arrogant gezaag van die gezonde niet rokers beu bent.
  surf dan naar onze website http://www.rokersclub.be en wordt gratis lid.
  Wij hebben een rokerscafé waar niet rokers gewoon buiten vliegen. En dan beginnen die niet rokers ineens niet meer te zagen over gezondheid of stank maar worden nu weer kwaad en vinden dat ze het recht hebben om toch binnen te mogen.
  Nu snappen we er geen bal meer van hé. Maar binnen komen ze niet.

 13. Is het geen tijd om de naam van deze club te wijzigen in “De Nieuwe Paria’s”?

  Want dat is wel wat rokers nu officieel geworden zijn, niet?
  Zij mogen vanaf nu wettelijk gediscrimineerd worden!

  Want u denkt nu toch niet dat u in het openbaar nog rustig zal kunnen roken, in openlucht, op een terras… Verwacht u vanaf nu maar aan -legitieme- misprijzende blikken en opmerkingen van de fanatieke vingertjes die overtuigd zijn van hun “Groot Gelijk”!

  Indicatief ter zake zijn wel de “rookpalen” in de Nederlandse stations… in open lucht…. wel te verstaan!
  Net zoals de “onaanraakbaren” in India, moeten wij ons, samen met onze demonische gewoonte, afzonderen… zelfs daar waar, in alle redelijkheid, niemand last kan hebben van ons.

  Héérlijk die verzuring in dit land… even denken: wat kunnen we nog zoal verzinnen om onze frustratie en haat op bepaalde groepen af te reageren…

  Oh ja de 4×4-wagens…. Moeten dringend verboden worden hoor… Echt wel, net zoals rokers rijden die chauffeurs hun eigen gat in de Ozonlaag bij elkaar…
  En waar kunnen we ons nog zoal aan storen in restaurants?
  Wie en wat zullen we eens mooi in een wetsvoorstel verpakken en verbieden?
  Ah ja mensen die alcohol drinken…
  Welja, extreem storend en onsmakelijk, geef nu toe… Ze beginnen slecht te ruiken, worden alsmaar luidruchtiger, en gedragen zich onbehoorlijk.
  Schadelijk ook… zeker achter het stuur van een wagen…
  Verbieden dus die zooi

  Wat nog?
  Aha overvloedig met parfum besprenkelde dames en heren.
  Neem nu aromatherapie… Beïnvloedt de gezondheid en de psychologische stemming zegt men.
  Wel wie kan me verzekeren als ik op restaurant zit naast een mevrouw die zich gul overgoten heeft met Opium… dat die geur me geen instant-depressie bezorgt????

  En verder… onopgevoede schreeuwkinderen.
  Akelig gegeven voor een restaurantbezoeker op zoek naar rust en gezelligheid.
  Dringend bannen dus die onbeschaafde ouders die het absoluut niet kunnen laten om met hun al even ongemanierde kroost te gaan tafelen… en die ettertjes heel de eetgelegenheid al krijsend laten rondhollen!
  Dat gegil en geren zal iemands stressniveau aanzienlijk de hoogte injagen… wat extreem ongezond is, zeker vlak na het eten en midden in de spijsvertering.

  Deze voorbeelden zijn hier aangehaald in de specifieke context als argument dat het echt niet zo moeilijk is om een hoop andere dingen te verzinnen die extreem ergerlijk kunnen zijn en waar we onverdraagzaam op kunnen reageren, dan enkel en alleen maar de rokers te viseren.

  De voorbeelden worden gebruikt om ieder die zich zo in z’n nopjes voelt over dit rookverbod even aan het denken te zetten over hoe ze zich eventueel zouden voelen als de rollen van onverdraagzaamheid en discriminatie nu eens omgekeerd waren en:
  – er een verbod kwam op het gebruik van parfum, zeker in restaurants (omdat sommigen nu eenmaal àltijd moeten overdrijven)
  – op het publiek nuttigen van drank (omdat sommigen steeds net té véél consumeren)
  – op het rondlopen, krijsen of spelen van minderjarigen in een restaurant (omdat sommige ouders het nu eenmaal niet kunnen laten een kind mee te nemen dat de andere gasten hun rust verstoort)
  – op het uitoefenen van gevaarlijke sporten (omdat sommigen nu eenmaal nooit verstand zullen hebben van de wetten van de zwaartekracht, een bijzonder ongezonde vorm van ondeskundigheid al bij al en wegens de kosten van de ongelukken aan de maatschappij en aan de economie)
  – enz
  – enz
  – enz
  De vergelijking wordt dus heel specifiek aangehaald in een context van een “oneerlijke verdeling en toepassing” van deze verbodsbepalingen…
  Waarom dan specifiek de roker de nieuwe paria moet worden in deze samenleving lijkt mij dus niet eerlijk!
  Het argument dat wij zogenaamd een boosaardig complot gesmeed hebben om de ziektekostenverzekering in deficit te brengen, gaat al evenmin op.
  Want gelet op de gigantisch hoge taksen op een pakje sigaretten betalen wij de -eventuele- kosten van kanker volledig zelf !

  Dat kan men rustig narekenen… Want de basisverkoopprijs van een pakje is nog niet eens 1/5 van de taksen die er bovenop komen… Onder andere juist onder het motto dat wij dan maar zelf de ziektekostenrisico’s moeten bekostigen.
  Wat op zich al een kromme redenering is…
  Want ze werd bvb niet gemaakt voor beoefenaars van zogenaamd “gevaarlijke sporten”
  Ik begin toch ook niet te zeuren dat valschermspringers die met hun avontuurlijke hersenen tegen deze Aardkloot aankwakken, omwille van één of ander defect of één of andere ondeskundigheid, dan maar zelf hun ziektekosten moet betalen…
  Om nog maar te zwijgen over de milieuvervuiling veroorzaakt door al die vliegtuigen die de lucht in gaan puur voor de adrenaline of de zelfbevestiging .

  Het cynische is dus dat indien alle rokers op slag zouden stoppen, dat dus héél duidelijk voelbaar zou zijn in de begroting.
  Wie weet als we nu met z’n allen stoppen met roken worden we binnen 5 jaar gesubsidieerd om terug te beginnen.
  En dat ik mezelf in een risicosituatie breng dat weet ik, en dat is mijn keuze…

  Net zoals het de keuze is van een valschermspringer, een race piloot, een duiker, om met zijn leven te spelen… of op z’n minst om méér risico’s te nemen dan een ander voor de “fun”

  En dat is ieder z’n eigen zaak….

  Nog zo’n punt dat indicatief is voor het consequente en logische redeneervermogen van deze “freaky-gezondheidsadepten”: De veiligheid van ons voedsel!
  Als er ééntje effectief kanker krijgt van z’n gekanker wijst iedereen beschuldigend naar de nieuwe Paria, ook de regering… terwijl deze laatste ons wel met smaak een hoop Dioxine-kippen heeft laten verorberen! Want hier in België hadden we kippen en varkens grootgebracht met gebruikte motorolie… Toen stond er ook niet op de kippen geschreven dat je er aan kon doodgaan!
  Om nog maar te zwijgen van alle met BSU-besmette schapen die in Engeland zowat alle graasweides ondersteboven bemest hebben, en daar nu nog steeds van vreten, tot ze doodvallen en verwerkt worden tot rundervoer!

  Men kan zich bovendien amper voorstellen wat er via de open grenzen aan plaatselijk goedgekeurde rotzooi wordt ingevoerd uit de nieuwe oostelijke lidstaten, (overigens mede gesubsidieerd door de tabaksbelasting), en waar het woord milieu enkel en zeer realistisch wordt gekoppeld aan figuren met kilo’s gouden kettinkjes.

  Mààr men kan nu dus in een volledig rookvrij restaurant ongestoord de smaak van zijn met -God weet wat besmette of behandelde- steak Bearnaise tot zich laten doordringen, en vrolijk denken dat het leven véél gezonder is geworden.

  Dus ik wens ieder die gezond wil blijven alvast veel succes met dat voornemen….
  Het moet een gelukzalig gevoel zijn om volledig vertrouwen te hebben in elke vorm van verbruiksgoed waar niet in grote letters op staat hoe schadelijk het is.

  Voor mij is het duidelijk…. deze hele nieuwe regelgeving kent slechts één enkele oorzaak: het toenemende egoïsme in de samenleving…. en het toenemend verlies aan persoonlijkheid van volksdemocratische would be’s.

  Rechtstreeks gevolg hiervan is een eveneens evenredig toenemende onverdraagzaamheid.
  Als je alleen nog maar rekening houdt met je eigen belangen, kan het niet anders of beide begrippen zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar…. en je kunt de belangen van een ander niet meer verdragen als ze niet stroken met die van jou.

  Erg is ook dat de eindrekening van deze fanatieke zelfzuchtigheid zorgeloos gepresenteerd wordt aan de kleine zelfstandige restauranthouders….
  Want elke roker gaat vanaf nu het aperitief en de Pousse Café thuis of elders gaan drinken waar roken nog wel toegelaten is. En wees u hier goed bewust van het feit dat een restauranthouder juist zijn winst maakt op de drank… die hij dus nu dankzij deze nieuwe wet grotendeels misloopt.
  Om nog maar te zwijgen van het verlies aan klanten.
  En daar horen wij zeker bij!

  Want wij gaan (zolang het kan) enkel en alleen nog op restaurant in Frankrijk en in Nederland…
  Daar, immers, begrijpt men nog dat een goed glas wijn en een sigaar of sigaret na de maaltijd behoren tot een klassieke cultuur van culinair genieten.

  Jammer voor hun maar Belgische restauranthouders zullen geen Euro meer aan ons verdienen.
  Ik weiger tegen eind 2007 deel uit te maken van één of andere -vermoedelijk zwaar gemanipuleerde- statistiek die gaat beweren dat het rookverbod geen enkel verschil maakt mbt het omzetcijfer!!!!
  Dus wij gaan in België niet meer op restaurant! Nooit meer…

  (Tenzij bij de zakenman die het verstand heeft om geen publiek restaurant uit te baten, maar een culinaire privé-club voor al of niet rokers, waar men lidgeld betaald, waardoor de eetgelegenheid dus volledig ontsnapt aan de regelgeving voor publiek toegankelijke eetgelegenheden!)

  Voor private en zakendiners hebben wij reeds contact opgenomen met een “kok aan huis”.
  (Dat hoeft geeneens kapitalen te kosten want laatstejaarsleerlingen van de kok- of hotelschool doen dan om een centje bij te verdienen.)
  Dan zitten we fijn bij ons thuis en doen we lekker waar we zin in hebben.

  Trouwens juist gelet op het toenemende egoïsme én de toenemende onverdraagzaamheid is het meer en meer onze reflex ons terug te trekken uit deze samenleving.
  Gewoon je voordeur dichtslaan en de hele rotzooi achter je laten.
  In extremis zelfs die voordeur in een ander land dichtslaan.

  Het is immers al zo ver gekomen dat mijn man niet meer mag roken in ZIJN EIGEN bureau. Dat hij gekocht heeft en dat ZIJN EIGENDOM is. Omwille van de mensen die hij tewerkstelt en die HIJ BETAALT!!!!!
  Ach…. de dag dat mijn man het écht kotsbeu is dat hij niet meer mag roken in zijn eigen bedrijf, m.a.w. bij de eerste de beste lefgozer van de arbeidsinspectie die effectief een boete oplegt, doet ie de zaak dicht in België…. bye bye werkgelegenheid.
  Pech voor Belgische werknemers dan… Dat ze maar gaan zeuren bij de politici!

  Want ja… vergeet niet dat onverdraagzaamheid, zichzelf versterkt…

  Of wie weet doe ik al die fervente onverdraagzame antirokers dan toch maar een groot plezier… stop en eet mezelf moddervet… jaag de ziektekaskosten lekker de hoogte in met bloedvataandoeningen, en diabetestoestanden… En kost het me deze keer geen frank
  En als toetje krijg ik een hartinfarct achter het stuur en rij iemand dood….
  Terwijl er in mijn wagen, aan de auto-spiegel, zo’n zelfmotiverend “stop met roken” flyertje, na de klap nog wat hangt na te wapperen…. dat zegt hoe verdommelijk ongezond roken wel niet is, en hoe afschuwelijk schadelijk voor anderen!

  Ofwel, misschien, vraag ik ergens politiek asiel. Er zijn enkele zeer zonnige landen waar heel veel plaats vrijkomt tegenwoordig.

 14. Toch aandoenlijk hoe De Roker, hier vertegenwoordigd door “De nieuwe Paria”, altijd de kaart van “ja, maar” trekt. “Ja, maar auto’s zijn ook ongezond en baby’s stinken ook en alcohol is ook nog toegelaten!” Het aangehaalde voorbeeld van dronkaards is trouwens onzin: er is een verbod op openbare dronkenschap.

  Verslavingen, ‘t zijn vieze dingen, mijnheer! (m/v)

 15. amai , wat een tijdverspilling
  Ik lees nooit blogs, maar ik heb hier de indruk dat het een soort hobby is dat discussieren, zowat discussieren om te discussieren.
  Praat eens met u buurman op de trein, kun je een echt gesprek voeren, real life, geen cyber
  Of ga misschien eens op cafe, of stinkt het daar teveel naar de safjes..?

Reacties zijn gesloten.