Pijn

Een mens leert alle dagen bij.

Ik heb niet alleen pijn maar ook meta-pijn!

Dus aan de ene kant zitten er allemaal zenuwen gekneld tussen beenfragmenten in mijn ruggenmerg en dergelijke, en dat doet pijn.

Maar aan de andere kant is er ook het feit dat er zenuwen zijn die voortdurend gestimuleerd worden, en die hebben daar een eigen reactie op.

En dié pijn, die niet in rechtsreeks verband te brengen is met een fysiologisch iets, een soort spookpijn of meta-pijn zo u wilt, wel, dààr bestaan ook gespecialiseerde pijnstillers voor.

Dingen die ook voorgeschreven worden in geval van epilepsie. Die dat frenetisch afvuren van zenuwimpulsen kalmeren. Zodat de pijn er nog wel is, maar op de achtergrond.

Probleempje daarbij: één van de belangrijke nevenwerkingen is dat het problemen riskeert te geven met urineretentie. En laat dat nu eens precies iets zijn waar ik helemaal geen nood aan had.

Enfin goed: het worden dus bezoeken aan de pijnkliniek en aan de uroloog, en dan moeten die twee het maar met elkaar uitvechten. En ondertussen moet ik een pijndagboek bijhouden.

A la bonne heure.

7 reacties op “Pijn”

 1. Eigenlijk heb ik hier nog twaalf baxterdozen over pijnbestrijding liggen van een spijtige genoeg onafgewerkte thesis binnen dit domein (spijtig, ik weet het). Dus carbamazepine, redomex en consoorten hebben geen geheimen meer voor mij.
  En inderdaad, het bijhouden van een pijndagboek met of zonder pijnlat is een gebruikelijke methode om inzicht te krijgen in de pijnklachten en deze doeltreffend te bestrijden.
  Het beste!

 2. Carbamazepine, redomex en consoorten, ‘t is allemaal hetzelfde helaas: urineretentie is een ernstige nevenwerking. En dat mag ik echt niet hebben.

  ‘t Wordt een pijnlat, jawel. In Excel denk ik, al klinkt een on-line grafiek wel meer en meer aantrekkelijk. 🙂

 3. ik heb dat ook allemaal genomen,maar zonder resultaat,nu hebben ze gezegd je moet u knop omdraaien en aan iets anders denken en de pijn
  verdringen,iets dat al zes jaar duurt alle dagen ,goe doe je dat,graag eens een serieus antwoord ,dank u

 4. Tramadol, Contramal en sinds vandaag redomex… rugpijn en sinds 2 jaar een maagzweer en slokdarmontstekingen die maar niet willen genezen! Advies van de controlearts van de CM: stel u niet aan, ge hebt niks!

  Iemand zin om hem mee een been uit te draaien?

Reacties zijn gesloten.