Best practices

(i)

Ik had daarnet een stommiteit begaan, daarbij tenandere zwaar geholpen door de toepassing waarmee ik bezig was (stómmeriken van programmeurs soms!), waardoor een tijdje de publieke website heel erg vreemd deed, en de niet-publieke site niet meer toegankelijk was via de browser.

Even binnen en buiten wippen in de database, veranderingen ongedaan maken: nope, geen effect. Had ik al gezegd dat sommige van de beslissingen van de programmeurs echt wel compleet van de pot gerukt zijn?

Nu, nog een geluk dat ik vóór de eenvoudigste wijzigingen een backup neem van de database: ‘t was een restore en wat refreshen later allemaal weer in orde, maar ik zat er toch wel even zwaar mee in.

(ii)

Ik ben, zullen mensen die me kennen, een ongelooflijke pluimstaartrat. Niets kan ik wegsmijten. Enfin, ‘t is nu al beter dan het ooit geweest is, maar toch: zeer weinig kan ik weggooien.

De afgelopen dagen en weken ben ik dan ook nog nooit zo content geweest over een combinatie van programma’s dan van Subversion en TortoiseSVN.

Geschreven al luisterend naar: Neil Diamond – Jonathan Livingston Seagull – Dear Father

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Hehe, die volledige post was Chinees voor mij, zelfs de uitdrukking “van de pot gerukt zijn” (die vrij hilarisch klinkt :D)
    Alleen niks kunnen wegsmijten, dat versta ik 😉

  2. Oh hebt SVN ook ontdekt… Ik kan intussen niet meer zonder. Nu nog wachten tot ze het op sourceforge ontdekken. Hoewel er wel al sprake van is, maar TortoiseCVS is vloeken in vergelijking

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.