Ki-yooote!

Die oogjes!

Marpissa muscosa

Marpissa muscosa, uiteraard. Ik wou een foto van boven nemen om de oogjes achteraan zijn kop te tonen, maar natuurlijk keek het beest rechtstreeks in de lens.

Marpissa muscosa

Echt waar de meest schattige van alle soorten spinnen, springspinnen.

Doe mee met de conversatie

14 reacties

  1. Zeker! Het sluipt op zijn prooi af, maakt zich aan de muur vast met een losse draad en dan springt het vliegensvlug op zijn slachtoffer af.

    Als je wat geduld hebt, kun je ze ook “voederen”: een klein bladluisje op een speldenkop laten plaatsvinden bijvoorbeeld, en dan in de buurt houden.

    Ze kunnen heel erg goed zien, en voor spinnen ook wel relatief ver: als je er met je vinger in de buurt komt, doen ze zo’n grappig achterwaarts dansje. Echt weglopen doen ze niet snel, want ze zijn eigenlijk wel behoorlijk brutaal. Alleen als het ze echt te warm onder de voeten wordt, springen ze weg.

  2. Gut seg, kan je geen disclaimer/zwarte balkjes op je foto’s plaatsen: NSFC (not suited for chickens). Ik ben geen arachnafoob, maar krijg ongeveer zowat dezelfde reflexen als toendertijd een oervoorvader moet gekregen hebben toen hij een sabeltandtijger zag (gevaar, lopen, springen, nog meer lopen …). Zelfs al is dat beest maar 5mm groot.

    Is waarschijnlijk genetisch ingebakken, één van mijn voorvaderen moet ooit eens opgefret geweest zijn door zo’n beest. Zit in mijn genetisch geheugen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.