Overslapen

He bah.

Normaal gezien storen ze u voor een niรฉts op de trein: BIEM BOEM DAMES EN HEREN WE KOMEN AAN TE GENT DEZE TREIN STOPT TE GENT SINT PIETERS EN GENT DAMPOORT EERSTE HALTE: GENT SINT PIETERS.

Dat gaat dan gepaard met lawaai, en luid gestommel van mensen die zich klaarmaken om uit te stappen.

Maar nee: nu is het bijna vakantie maar nog niet helemaal vakantie, en dus zit de trein tussen Gent en Brugge leeg of praktisch leeg. En getroosten ze zich blijkbaar niet meer de moeite om de mensen ervan op de hoogte te brengen in welk station de trein binnenkort zal zijn – bijna is – aankomt.

Sint-Pieters heb ik nog half-bewust meegemaakt, ik lag nog niet echt vast te slapen. Toen we voorbij Aalter reden heb ik het perron nog met een half oog รฉven gezien. Maar in Brugge lag ik de slaap der onschuldigen te slapen. En ik werd pas weer wakker toen de ploert achter de microfoon aankondigde dat we in OOSTENDE EINDSTATION aangekomen waren en of we wilden NAKIJKEN OF U NIETS ACHTERGELATEN HEEFT WIJ WENSEN U VERDER EEN PRETTIGE DAG OOSTENDE EINDSTATION VAN DEZE TREIN.

Gn. Drie euro dertig centiemen en bijna een uur later dan normaal: alsnog op mijn bureau. Bah.

Geschreven al luisterend naar: Tori Amos – Strange Little Girls – Enjoy The Silence

Doe mee met de conversatie

23 reacties

 1. @frans: inderdaad, ‘t is vreselijk irritant. Ik maak door de band wel twintig fouten per entry, waarvan ik er dan in de loop van de dag zo’n tiental verbeter.

  D/t-fouten zijn fouten die ik normaal gezien nooit maak. Nooit vanzeleven. Ik twijfel geen moment of het d dan wel t moet zijn, en ik kan me moeilijk inbeelden dat andere mensen dat wel doen of daar regels voor nodig hebben.

  Dus: ga er gerust van uit dat als ik “gepaart” schrijf, ik net zo goed “gepaarf” had kunnen schrijven. Dat het geen d/t-fout is, maar gewoon een schrijffout. Een overblijfsel, vaak, van een zin die vroeger zei “en dan paart men X met Y”, en die niet genoeg nagelezen is.

  Yup. ๐Ÿ˜€

 2. Ha! Been there, done that. Gewoon door Brussel-Noord en Brussel-Centraal heen geslapen, en believe you me, daar stapt veel volk af. Gelukkig rijdt mijn trein maar tot Brussel-Zuid, en ben ik op vijf of tien minuutjes weer in ‘t Centraal als het moet. Als ik de trein een half uur later neem, rijdt die wel door tot de kust. Die neem ik dus uit voorzorg zelden of nooit, en als ik het doe, steek ik stokskes in mijn ogen om ze open te houden. ๐Ÿ˜€

 3. Wel, mijn vader, gaat de legende, zou het al een paar keer overkomen zijn dat hij van Brugge naar Gent reed om wakker te worden in Eupen. En dan weer terug te rijden naar Gent en wakker te worden in Oostende.

  ๐Ÿ™‚

 4. Een bordje rond je nek hangen met daarop ‘gelieve mij wakker te schoppen te Brugge’ kan ook helpen. Als je niet alleen in de hele trein zit natuurlijk.

 5. Troost je: dove mensen kunnen dat hรฉlemaal niet, hazenslaapjes. Ze horen de berichten niet eens. Wakker blijven is dus mijn boodschap, keer op keer.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.