Ik heb het geluk dat ik mij kan bezighouden tijdens het vervoer naar en van het werk: ik heb altijd een Kindle mee, en ik heb altijd minstens één audioboek gedownload staan en een hele reeks podcasts die ik kan beluisteren. Bovendien ben ik een gemakkelijke slaper in treins en bussen.

Maar toch: objectief gezien loopt het eigenlijk een beetje uit de hand, vind ik.

Vandaag heb ik er 4 uur en 53 minuten over gedaan om naar mijn werk en terug thuis te geraken. Het was 2u10 om er te geraken (fiets naar Sint-Pietersstation, trein naar Brussel-Centraal, bus naar voorbij de NAVO) en 2u43 om terug te keren (bus naar Brussel-Centraal, trein naar Gent-Sint-Pieters opgestapt, beetje blijven zitten, gehoord dat de trein niet zou rijden wegens technisch probleem, eerstvolgende trein naar Gent-Sint-Pieters gepakt, fiets naar huis).

Vorige week ben ik maar vier dagen naar Brussel gaan werken (dag vijf was thuiswerk), van die vier dagen ben ik maar één dag naar voorbij de NAVO gegaan, had geen enkele trein een noemenswaardige vertraging, maar ben ik toch in totaal 12 uur en 55 minuten op weg geweest:

  • maandag: 3u47 (fiets – trein Sint-Pieters>Centraal – bus // bus – trein Centraal>Sint-Pieters – fiets)
  • dinsdag: 3u08 (fiets- trein Dampoort>Zuid – metro Zuid>Madou – te voet Madou>Grensstraat // te voet Grensstraat>Noord – trein Noord>Dampoort – fiets)
  • woensdag: 3u05 (fiets – trein Sint-Pieters>Zuid – metro Zuid>Madou – te voet Madou>Grensstraat // te voet Grensstraat>Noord – trein Noord>Sint-Pieters – fiets) [ik moest er vroeger zijn dan 9u en later dan 17u, dan kan ik de enige rechtstreekse trein van en naar de Dampoort niet nemen]
  • donderdag: 2u55 (fiets – trein Dampoort>Zuid – metro Zuid>Madou – te voet Madou>Grensstraat // te voet Grensstraat>Noord – trein Noord>Dampoort – fiets)

Lange dagen. Een geluk dat mijn kinders al oud genoeg zijn dat ze geen aandacht nodig hebben!