Photoshop brol

Sara heeft overschot van gelijk.

Uiteraard, HDR kan een mooi iets zijn. Kijk, hiér dient het voor:

hdr

…maar helaas zie je meer van dergelijke fratsen dan goeie toepassingen:

playground

HDR is zeer snel op weg om de lens flare van 2006 te worden. Net zoals trouwens Shadow/Highlight: nog zo’n feature in Photoshop die enkel met mate gebruikt soms zijn nut heeft.

Als ik in deze foto écht dringend de meneer links duidelijker zichtbaar zou willen krijgen, dan zou ik daar S/H op kunnen loslaten:

Shadowhighlight

…maar overdreven, en in combinatie met vleestonen, om bijvoorbeeld een tegenlicht genomen foto te proberen rechttrekken: eeyurgh! [sorry i.]

Shadowhighlight2

Dooddoener alert: ‘t is niet omdat een bepaalde functionaliteit in een programma zit, dat je die ook meteen moet gebruiken hé.

Flare

[zie ook: lettertypes en hoeveel er tegelijk te gebruiken, kleuren en waarom twee meestal genoeg is in een document, stijlen en hoe ze te gebruiken, etc.]

Geschreven al luisterend naar: André Hazes – Zo is het leven – Ik maak van je leven een sprookje

10 reacties op “Photoshop brol”

  1. Ieeuwww 😉 De overbuur van mijn ouders stuurt nog elk jaar een zelfgemaakte kerstkaartje met familiefoto, mét een authentieke ‘Corel PhotoPaint Gouden Paginakrul’ én een lens flare én met een gele glow rond de letters. Staat mooi op de schouw.

  2. Eenvoud siert de mens.

    Ben de laatste dagen aan het friemelen geslagen in PS – vooral LOMO vanuit de tutorial die bij den Eskimo stond. Met leuk tot aardig resultaat (al zeg ik het zelf), maar waarvan je ook direct merkt dat het er gewoon ook over kan zijn.

    HDR staat ook op mijn verlanglijstje, maar ik zoek geschikte foto’s om het te doen, ik ga er waarschijnlijk speciaal voor scouten. Dus geen HDR kinderen/puppies/bloemen voor mij.

    Pagecurls zijn not-done – toen niet, nu niet en nooit niet. Overdreven kaders ook – al heb ik mezelf er ook aan bezondigd. Erover is erover – kijk op Belgiumdigital (bijvoorbeeld) voor legio voorbeelden.

Reacties zijn gesloten.