0110-pessimisme

Hé, wat een uitstekend idee!

Vlaanderen verdient beter dan extreemrechts!

Nee, echt serieus, een uitstekend idee. We gaan Antwerpen, Brussel en Gent op 1 oktober platleggen met concerten. Ongetwijfeld tot laat ‘s avonds, ongetwijfeld gepaard gaand met stàpels overlast, ongetwijfeld drugsgebruikers en marginalen aantrekkend.

Goed bezig.

En weet ge wat? Demoniseer nog een beetje de kiezers van het Vlaams Blok. En wat nog? Ah ja, zeg dat de stad en de administratie en de overheid zijn volledige samenwerking verleent, en houd dan nóg eens vol dat het niet zuiver anti-Vlaams Blok is.

‘t Is precies wat we nodig hadden.

Geschreven al luisterend naar: Laibach – Ljubljana-Zagreb-Beograd – Cari Amici Soldati Jaruzelski Drzava Svoboda

22 reacties op “0110-pessimisme”

 1. Michel, trek het u niet aan. Wie weet wordt het wel een leuke avond met Helmut Lotti, ‘t Hof van Commerce, Sioen, Gorki, Will Tura, X!nk, Roland, Pieter-Jan De Smet, Steven De Bruyn, Folkkwadraat’ met Kris De Bruyne, Raf Walschaerts (Kommil Foo), Ruben Block (Triggerfinger), Jan De Campenaere (Venus In Flames), Djamel, en muzikanten van Laïs, Fluxus, Ambrozijn & Yevgueni…

  En dat allemaal gratis ! Steve Stevaert zou het niet beter kunnen.

 2. hmmm. niet akkoord. Er wordt helemaal niemand gedemoniseerd. De VB-kiezers zijn even goed uitgenodigd als alle andere. En over dat “ongetwijfeld tot laat ‘s avonds”: ‘t spel begint om 14u! Zoveel meer overlast dan bij andere evenementen zie ik er ook niet uit voort komen. Als een stad als Gent het kan verdragen dat haar centrum 10 dagen lang door enkele honderdduizenden wordt ingenomen, waarom zou één namiddag feesten tvv de complexiteit van het leven (dixit de site van 0110) dan niet kunnen? De organisatoren zijn zelf rijp genoeg om in te zien dat deze stunt het blok niet zal keren. Maar ze hebben tenminste laten weten dat ze er begorie niet mee akkoord gaan.

  Bovendien. De reactie van het VB spreekt boekdelen! Ik citeer uit DS: “Filip Dewinter (VB) toont zich stomverbaasd over het lijstje van artiesten (…), vooral over de populaire variété-mensen. Hij gaat ze allemaal aanschrijven om ze te waarschuwen dat zo’n optreden “tegen hun eigen belang is”.” (p. C1)
  Komt dit niet in de buurt van wat een beetje verderop in de analyse van dezelfde krant te lezen staat (p. 17): “Laten we ook blij zijn dat dit soort geladen concerten gewoon kàn. In meerdere landen in de wereld, en in meerdere historische periodes, is en was muziek een vroeg slachtoffer van censuur.”

 3. Hoera! G’hebt mij overtuigd! 🙂

  Nee, maar: ‘t is toch waar hé… er is volgens mij evenveel kans dat de helft van de omwonenden klagen van overlast en besluiten “nu stem ik zéker voor het Vlaams Blok”? En dat de mensen die het op televisie zien meteen iets hebben van “kijk ze bezig, de linkse interloktuelen”.

  Als ze nu eens niet de Usual Suspects erbij zouden kunnen krijgen hé. Niemand ligt echt wakker van dEUS en Vanus In Flames. De Tien Om Te Zien-crowd, de gewone mens, dàt zouden ze eens moeten doen.

 4. Natuurlijk haalt dat niks uit, uiteraard zal het blok er geen stem minder door krijgen, vaneigens dat de Vlaams Belangers meefeesten (hoe zou je zelf zijn). Barman is God niet. Dit is gewoon de grote pathetische symboliek die met elke rampspoed gepaard gaat. Maar hey, heeft er iemand een beter idee?

  Een artiest kan zich in zijn job voor dit soort dingen tenminste nog engageren, de gewone werkmens kan dat niet.

  En misschien -de cynicus in u schudt nu meewarig het hoofd- is dit wel het prille begin van een mentaliteitswijziging. Want ze staan er dankzij de afwezigheid van muzikale vakjes wel allemaal samen naar te kijken, de “linksen” en de “rechtsen”. Never say never.

 5. @ Michel: Misschien hebben die mensen de geluidsoverlast niet nodig om voor het VB te stemmen…

 6. Inderdaad. “Kijk ze bezig, die linkse interloktuelen”, dat is wat duizenden anti-hoogopgeleide-linkse-culturo’s zullen ::willen:: denken. Tot ze daar ook Laura Lynn en der Helmut zullen zien. Juist daarin ligt de meerwaarde (not done, dat woord, ik weet het) van 0110. Nu is het alleen nog wachten op de Milk Incs en Get Ready’s van deze wereld. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar alla: hoe meer van hen, hoe beter. Of vrezen ze inderdaad dat optreden voor verdraagzaamheid “tegen hun belang” (al dan niet met hoofdletter) zal zijn?

 7. En op maandag 9 oktober ’06 zal Vlaanderen vaststellen dat de samenlevingsproblemen dankzij Tom Barman werden opgelost…

 8. — Tanguy Veys:
  Even waar als “en op xx oktober ‘xx zal Antwerpen vaststellen dat de samenlevingsproblemen dankzij Filip Dewinter c.q. uw partij werden opgelost.”

 9. Mooi idee. De tijd zal uitwijzen of het een Belgisch e Live-Aid wordt, of meer gaat lijken op het orkestje van de Titanic. Zo te horen staat Tanguy wel klaar – met titanic-kapiteinspet in de hand – om menig persoon persoonlijk naar het reddingsbootje te begeleiden.

  Ik heb gesms’ed, en ik ga ook – in Antwerpen. Ge kunt maar zelf uw best doen, niet.

 10. Wat telt bij die zangers is publiciteit, publiciteit en nog es publiciteit. Ni meer, ni minder.
  Voor mij is het simpel: NIEMAND moet mij komen vertellen voor welke partij ik niet mag stemmen. Ik dacht dat nog steeds mijn eigen recht was. Of niet, misschien? Tja, waar zitten dan de echte democraten. Droevig. Maar goed, ik ben weer es wat meer overtuigd wat mijn stemkeuze voor oktober betreft. Alle bange zangers ten spijt.

 11. vraag mij wel af welke druggebruikers er naar Helmut Lotti, Laura Lynn, Will Tura… gaan komen kijken 🙂

 12. @Tangus: Als dit echt den Tangus is, zielig! Is dit hem niet, nog zieliger. Elke blog die ik tegenkom, daar moet jij wel iets op te zeggen hebben. Denk je nu echt zo stemmen te ronselen?

 13. misschien hengelt Barman ook naar de eretitel van minister van staat, zoals Jos Geysels gekregen heeft van de koning voor zijn cordon sanitair!?

 14. héhé,
  Waarom voert het vb nog campagne, de Vlaamse artiesten doen dit voor hen, want iedereen die ook maar een beetje voor zichzelf durft toegeven weet dat de 0110 concerten een averechts effect zullen hebben

 15. de recentste Antwerpse peiling wijst dus opnieuw naar winst voor het vb. Tja, wat wil je met al die reclame.
  0110 wordt dus een links feestje, 0810 wellicht een rechts feestje. T’is maar dat elk zijn zin eens krijgt hé, al luidt het spreekwoord tot spijt van wie het beneid : wie laatst lacht,….

 16. … staat steevast alleen een verschraalde pint te drinken in een verlaten café waar de kuisvrouw al begonnen is de sigarettepeuken van de vloer te schrapen onder het felle licht van TL-buizen?

Reacties zijn gesloten.