Now you see it…

…now you don’t: de nieuwe website van de stad Gent staat al een paar dagen aan– en af te knipperen.

Nu eens op www.gent.be de nieuwe site en de oude op www3.gent.be, en dan weer gewoon de oude op www en een foutboodschap op www3.

Ik had de site al aan een halfgrondig onderzoek onderworpen, en daarbij termen als niet slecht gebruikt, en ook wel benieuwd hoe dit ingevuld wordt, maar ook wel meer dan mij lief was tiens ook dit werkt nog niet.

De layout is in ieder geval in orde: fris, helder, duidelijk. De inhoud werd gerationaliseerd en beter verdeeld, er wordt gesproken van faceted navigation, van een centrale contactdatabank, enfin, zo’n beetje de dingen die een mens zou verwachten. En er zou 170 man informatie kunnen publiceren via het CMS—SmartSite, dat zijn sporen onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag verdiende.

Rond halfvier vannamiddag verspreidde de Stad een persmededeling dat de nieuwe site gelanceerd werd, maar minder dan een uur later volgde een kort berichtje:

Momenteel kan de nieuwe portaalsite van de Stad Gent nog niet bezocht worden. De website werd vandaag aan de pers voorgesteld, maar is nog niet online omwille van grote technische problemen. Zodra de website online is, zal er een nieuwe persmededeling verspreid worden.

Tja.

Ik heb ook nog wel sites van een min of meer vergelijkbare complexiteit mogen lanceren, en ‘t is waar dat die zaken hoegenaamd niet even simpel zijn als ze lijken, maar lanceren en een uur laten wegens grote technische problemen weer intrekken? Da’s toch wel heel erg vreemd.

Als mens die met dergelijke dingen betrokken is geweest, kan ik mehelemaal inbeelden wat er op dit eigenste ogenblik gebeurt: het onbegrip en de nervositeit, de hoop en de wanhoop, de mengeling van paniek en ijzige kalmte.

Ach, ik mis het eigenlijk wel.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Pingback: Kerygma
  2. op de oude site krijg ik geen afbeeldingen meer te zien in firefox. heel de navigatie is dus onzichtbaar. ik hoop dat die nieuwe site er snel komt…
    Ik heb hem ook eens even kunnen aanschouwen, zag er sober uit.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.