Drupal (iv)

Waar een klaar hoofd niet allemaal goed voor is: ik had het gisteren opgegeven wegens niet vinden hoe ik event repeat aan de praat kreeg. Gedownload (juiste versie), gecopieerd naar de juiste plaats, juist aangezet in modules, geconfigureerd voor zover nodig, maar het deed toch niets.

Simpel: naar administer > settings > content types gaan en daar voor het “event” content type “allow repeat events” aanvinken.

Dus nu kan ik toevoegen dat er in principe elke eerste maandag van de maand redactievergadering is. En kan ik de vergadering van deze maand verwijderen, zonder die van in de toekomst aan te raken? Yep. Fijn.

Oei: spellingsfout! Er staat keer op keer  “occurance” in plaats van “occurrence”, foei! Even kijken…

- $options = array('this' => t('This occurance only'),
- 'future' => t('This occurance and all future occurances'),
- 'all' => t('All occurances') + $options = array('this' => t('This occurrence only'),
+ 'future' => t('This occurrence and all future occurrences'),
+ 'all' => t('All occurrences')

Oef. Opgelost in volgende versie. Ware het niet zo, ik zou het er zelf ingestoken hebben. ­čśÇ

 Verder. Nog modules kijken.

Eerst eens kijken wat het geeft als ik het allemaal in het Nederlands zet. Met een beetje geluk zou dat toch moeten lukken… de locale-module aanduwen, naar administer > localisation gaan, de Nederlandse vertaling downloaden en importeren, hopladiejee. Werk perfect, mar ik heb toch niet echt veel zin om voor het moment de hele interface in het Nederlands te verkennen, dus: terug naar Engels.

Maar wel fijn om weten dat het allemaal kàn.

TinyMCE. Zucht. I suppose so, zeker? Liever niet, als ik het enigszins kan vermijden, maar bon. ‘t Is een mogelijkheid, goed om weten ook.

Img_assist, ook zoiets. Zou dat de moeite waard zijn? Eens testen. Ge├»nstalleerd… en het vraagt dat de image-module aan staat. Tiens, was dat niet zo? Ah nee: image moest nog ge├»nstalleerd worden. Even doen zie.

Hrm. En nu heb ik het niet gemakkelijk om het beeld met een filter in de pagina te krijgen. Image filter is nochtans geïnstalleerd. Weird. Dàn eens bekijken.

Verder. Whoa. Import HTML, als ik d├át aan de praat zou krijgen om Tuinsafari te importeren… Genoteerd, in alle geval.

Lightbox? Allez ju. Het geeft echt wel zeer mooie resultaten, ik ga ernstig overwegen om het hoedanook op Gentblogt te zetten.

Pathauto ziet er ook redelijk nuttig uit. Zorgt ervoor dat dat elk stuk inhoud een gebruikscriendelijke (of beter, Google-vriendelijke) URL krijgt. Dus in de plaats van /node/23/ krijg je bijvoorbeeld /zeebewoners_in_gent. Of, mits een pattern van “[yyyy]/[mm]/[title]” in de settings van pathauto voor het content type “story” zou je in principe iets moeten krijgen als /2006/08/zeebewoners_in_gent, maar d├át lijkt niet te werken. Misschien omdat die story al een URL Path had?

Tiens, trouwens, img_assist genereert geen XHTML. En er is enkel een left en right align. Dat kan beter.

…het lijkt er op dat het effectief is omdat de, euh, dinges al aangemaakt was. Dit is wat er gebeurt als ik een drie nieuwe trefwoorden aanmaak voor een story-node:

  • Created new alias trefwoord/huisspin for taxonomy/term/25
  • Created new alias trefwoord/huisspin/feed for taxonomy/term/25/0/feed
  • Created new alias trefwoord/foto for taxonomy/term/26
  • Created new alias trefwoord/foto/feed for taxonomy/term/26/0/feed
  • Created new alias trefwoord/macro for taxonomy/term/27
  • Created new alias trefwoord/macro/feed for taxonomy/term/27/0/feed
  • The story was updated.

Leuk. En inderdaad, en dat had ik geeneens gemerkt: blijkbaar heeft zo ongeveer alles een eigen feed in Drupal.

Hrm. Een Dreamhost-issue ondertussen, bij het proberen aan de praat krijgen van (het voor het moment nutteloze) pdfview:

URL file-access is disabled in the server configuration

Er is een oplossing voor, met curl, maar voor het moment toch niet nodig, dus sod it.

Related links is nog zoiets dat me nuttig lijkt. Handig, en meer controle dan wat er nu is op Gentblogt. Meer werk ook, kan ik vermoeden. Te onthouden.

Ach, en dan is er een hele reeks taxonomy-modules. Die ga ik dringend zwaar moeten bekijken voor Tuinsafari, maar voor Gentblogt denk ik dat we er wel geraken met trefwoorden en categorie├źn.

En dan nog een aantal modules, maar ik denk dat ik er door ben. Next up (en nu ├ęcht): het uitzicht veranderen.