De trein der traagheid

Iedereen die mij kent, weet dat ik zowat de mens ben die het minst snel op zijn paard zit. Als een sfinx ga ik door het leven: in het Engelse woordenboek staat onder het lemma equanimity een foto van mij.  De kleine alledaagse ergernissen: ik zie ze, en ze vloeien over mij als een klaterend bergstroompje over de keien van een rivierbedding in de Alpen.

Gelaten aanvaard ik de ongemakken van het leven en de onvolkomenheden van de mensen, en slechts zelden maak ik een randbemerking bij wat me dan toch enigszins ergens irriteert.

Maar! Ze moeten daar godverdorie niet in overdrijven! Ik zat vanmorgen op de trein, en de dame rechtover mij zat in de Metro te lezen van Gent Dampoort helemaal tot in Brugge!

‘t Is de Metro begod, geen synoptische editie van Ulysses dedju!

De Metro, die kan uitgelezen worden tussen Dampoort en Sint-Pieters. Iemand die ziendelingen die Metro zit te doorpuren gedurende praktisch drie kwartier, daar is maar één verklaring voor: die doet dat om mij op mijn zenuwen te werken.

Gnaaargh!

Geschreven al luisterend naar: Franz Schubert – The Piano Trios – Trio in E flat, Op. 100 D. 929: Allegro

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Gnooti sauton en al! :p

  Wel, ik ken er die dat volhouden Brugge tot *gasp* Antwerpen-Centraal! Ik lig te maffen zo in Aalter en tegen dat ik wakker word vlak voor A’pen-Zuid zitten die nog altijd te turen in de Kiss & Ride.

  En de puzzels in de Metro zijn uiteindelijk ook niet van zo’n wereldschokkend niveau.

  :p

 2. Mijn Metro-leestijd is de tijd die de trein nodig heeft om van Antwerpen-Berchem tot Mechelen à Vilvoorde te rijden (zo’n half uurtje dus als hij niet weer eens twee ijstijden vertraging heeft). Is het zo vreemd dat mensen dat ding uitlezen? Ik sla dan nog de sport en die kleffe Kiss & Ride rubriek over, evenals de meerderheid van de artikels over Britney Spears en alle reclame (sorry sponsors). Ik doe geen kruiswoordraadsels, maar ik tel ondertussen wel de taalfouten, of liever de vertaalfouten. Het wordt steeds duidelijker dat dat ding in het Frans wordt geschreven en dan slecht wordt vertaald door iemand die het woord ‘woordenboek’ nog moet opzoeken (op het internet).

  Ik erger mij aan nuttigere dingen, zoals aan uw flashy preview die de regel waarop je typt op en neer doet wippen.

 3. ‘k Heb het al veel te veel gezegd: gij leest vééééél te rap en ge moogt u echt niet vergelijken met de gemiddelde mens. Ik doe daar ook zeker de treinrit naar Brugge mee uit hoor en ik ben niet bij de uitzonderingen. Gij daarentegen … 🙂

 4. Laten we hierover een NMBS compromis sluiten:

  De maximale leestijd van de Metro bedraagt 20 minuten per traject.
  Reizigers die gedurende de afgelopen 6 maanden meer dan 150 vertragingen van 45 minuten hebben opgelopen, mogen hun leestijd met vijf minuten per derde wachtbeurt verlengen, op voorwaarde dat ze hun treinticket aangetekend versturen, ondertekend door hun werkgever en de dichtstbijzijnde eskimo.
  Minder mobiele reizigers mogen de Metro zo traag uitlezen als zij willen wanneer zij op de trein staan wachten, want dat ‘handige’ platform voor op te stappen verschijnt toch maar op Sint-Jutemis.

  Kan iedereen zich hierin vinden?
  🙂

 5. Ik lees de metro gemiddeld uit op 10minuten, tussen Blankenberge en Brugge zeg maar. Ik sla dan ook wel redelijk wat over, meestal lees ik de pagina ff snel diagonaal door en beslis ik dan wat interessant is en wat niet.

  Om nu echt ieder artikeltje te gaan lezen, al was het maar om de tijd te vullen.. nee bedankt 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.