Adobe Photoshop Lightroom crack serial keygen warez download

…nah, only kidding. 🙂

Wie dit echt nodig heeft, heeft genoeg geld om het te betalen (zo’n € 200), en wie geen geld heeft om dit te betalen, kan altijd bij pakweg Pixmantec terecht voor een gratis RawShooter.

Lightroom: jaren en jaren in ontwikkeling, meer dan eens op backburner gezet voor deze of gene reden, dan een tijdje in beta, en nu eindelijk uit.

Lightroom

In het kort: Lightroom doet workflow voor fotografie. Van importeren over RAW-files ontwikkelen en be-meta-data-eren et cætera, et cætera. Uitgebreide review op Ars Technica.

Ik ga het alvast een maand evalueren, en dan zie ik het wel. In alle geval al een aantal dingen die ik nog moeilijk ga missen. Zoals deze bijvoorbeeld:

Virtualthingy

Eén foto, twee uitwerkingen—kleur en geen kleur. Geen gedoe meer met allerlei gecopieerde bestanden of Photoshop-histories.

Of deze, een bijzonder handige:

Keywordslightroom

Die Set: Familie die daar staat, die laadt een preset op van trefwoorden, negen combinaties die snel aan en af gezet kunnen worden. Dus als ik een hele “rol” vol foto’s van de kinderen heb, dan zou ik een set kunnen opladen met bijvoorbeeld de vier namen, en dan “portret”, “actie”, “close-up”. Het hoeven niet eens negen trefwoorden te zijn, het kunnen er per “vakje” meer zijn ook, afijn, ‘t is te laat om het uit te leggen, maar het is bijzonder handig.

Ook de gedachte dat rode ogen en stof en andere nonsens uitclonen gewoon rechtstreeks op de RAW kan, en dat die ook in de onbeperkte undo terechtkomt, zoals alle andere bewerkingen: wijs.

Wel, helaas: mijn laptopje met veel te weinig geheugen en processor trekt het niet echt. En daardoor geeft het wat problemen hier. Spijtig.

22 reacties op “Adobe Photoshop Lightroom crack serial keygen warez download”

  1. Pingback: Sponzen Ridder
  2. Ik ook met de beta, maar die liep helemaal de vernieling in op deze computer. De release doet het een stuk beter. Sneller, betere interface, en het is zoals de mannen van Ars zeggen: wachten op de plugins voor denoising.

  3. Sinds eergisteren ook met de 1.0 aan het spelen en ik ben er wel voor te vinden. Daarvoor was het continu switchen tuseen Lightroom B4.1 en Aperture. Beide hadden hun eigen voor- en nadelen. Lightroom stukken sneller dan Aperture en Aperture had toen nog als enige stacks en virtual copies wat dus nu ook in Lightroom 1.0 zit.

    Ik denk dat ik vanaf nu de Aperture trial vaarwel zeg en me ga concentreren op Lightroom. Het enige wat ik niet 100% vind is dat er geen softproofing optie in zit (bij Aperture wel), maar dat zal er wel komen denk ik. Voor de rest zijn ze zeer verstandig geweest bij Adobe om het “shoot'” concept de deur te wijzen en gewoon de folder structuur zoals die op schijf staat te gebruiken. Ik maak voor specieke projecten simpelweg een collection aan (virtuele map met daarin een reeks fotos).

    Import is goed opgevat, ofwel laat je Lightroom de files gebruiken waar ze staan (en dus op basis van je eigen catalogeersysteem) ofwel kun je tijdens de importbewerking de files hernoemen en direct in een bepaalde hierarchie laten plaatsen, bvb in mappen als YYYY / MM /DD. Ik gebruik die laatste, maar voeg net voor op import te drukken gewoon nog een korte beschrijving toe bij de DD folder. Bij mij dus YYYY / MM / DD – description.

    Leuk ook om direct op het histogram te kunnen trekken en sleuren. En de straighten tool is nu eens intuitief opgevat: gewoon een lijn trekken die horizontaal of verticaal zou moeten zijn en lightroom doet de rest.

    Soit, ‘k kan zo nog even verder, maar ‘t ziet er in elk geval goed uit.

  4. Ja, ik zit weer in een DAM-crisis, inclusief – again maar weer – de vraag om alles om te zetten naar DNG, zeker met het oog op verminderde support voor hetMRW-formaat in de verschillende applicaties. Dus dit staat me enorm aan, ik heb efkes de demo geinstalleerd gehad, maar wegens te traag en niet genoeg geheugen er al rap terug afgesmeten. Als ik het goed begrijp is de tijd rijp om het opnieuw te proberen – zal ik toch extra geheugen moeten zoeken.

  5. Ik geef er nog geen cent aan uit! En waarom niet?
    Dat zal ik nader toelichten.

    In de beta versie van Lightroom zat een simpele sharptool met een slecht alghoritme, je krijgt dan van die lelijke donkere lijnen met als eindresultaat een onnatuurlijke scherpte.

    Op het Adobe Lightroom forum hebben een hoop fotografen geklaagd dat er een slechte sharptool in zat, en vroegen om een unsharpmask tool voor de nieuwe versie.

    Nu is de nieuwe versie uitgebracht en nog hebben ze de sharptool niet aangepast. Echt een slechte zaak. Een prof fotograaf wilt op z’n minst een unsharpmask tool of smartsharp hebben, en GEEN simple sharp!

    De rest werkt wel ok, maar de sliders reageren nog steeds te traag dus ook dat kan beter!

  6. Hm, heb het juist een paar trys gegeven en het draait mega-veel beter dan de demo (niks nieuws), zelfs op 512mb specced 2 jaar oude laptop. Kudo’s, het is zeker werkbaar, voor iemand met een beetje geduld. Love it, ik ga het wel kopen.

  7. Pingback: On geheugen
  8. Ben wel aangesproken door de vele goeie reactie’s op “lightroom”,
    Wat is echter het grote verschil tussen lightroom, photoshopelements en photoshop CS ?

  9. Pingback: Raw Foods Support

Reacties zijn gesloten.