Bumptop

Allez, wat is dat nu? Die bumptop-demo doet nu toch al van ergens vorige zomer de ronde van het internet? En plots zie ik die plots weer overal her en der opduiken—‘t zal wel de iPhone-aftermath zijn zeker…

In ‘t kort: organiseer uw documenten gelijk uw bureau. Met andere woorden: een stapel documenten waar een kat haar jongen niet in terugvindt, maar gijzelf wel.

Enfin, het is wat verfijnder dan dat, maar daar komt het zo ongeveer op neer: stapels maken.

Mijn gedacht, ferm bijgekleurd door bedlegerigheid en koortsdromen? Wat complete nonsens is mij dat.

Ja, voor tussentijds sorteren zoals in een lichtbak, (multi-)touchgewijs zoals in Minority Report, akkoord.

Maar voor echt organiseren? Nah.

Ik werk met tientallen, soms honderden documenten, die ik met een thumbnail niet van elkaar kan onderscheiden, laat staan aan de hand van een icoontje. Ik heb ook ettelijke tienduizenden mp3’s staan. Hoe moeten die georganiseerd worden in stapeltjes? En filmmateriaal? En ik wil een stapel met dingen die met de familie te maken hebben, en dan een stapel van zaken waar ik nu aan het werken ben, en dan een stapel van foto’s, en een stapel films, en een stapel met dingen die ik zelf gemaakt heb, en een stapel met… oei, er zijn niet genoeg hoeken meer op mijn bumptop.

Nee: mooie demo hoor, maar compleet nutteloos. Van dezelfde hoera-hoera-orde, wat mij betreft, als de VRML-craze in de jaren ‘90. Dat we plotseling allemaal in een 3D-web zouden gaan rondvliegen, met avatars en dingen. Dat het plotseling zou mogelijk zijn—eindelijk! zou mogelijk zijn—om on-line ook gewoon rond te lopen in de boekenwinkel, zoals in de stad.

Trr. Tijd voor medicatie, me dunkt.

update ip IxDA ging het er verdorie ook al over. Via aldaar wel deze mooie gevonden:

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.