De klauw

Ze hangen tegenwoordig overal, deze reclameposters (sorry voor de foto, ik had alleen mijn eeuwenoude GSM op zak):

klauw

Mooie momenten krijg je cadeau, en dan een foto van een typisch huiselijk tafereel zoals we dat allemaal kennen in België.

Bon, goed. Die taartachtige dingen die daar gemaakt zijn: die zijn dus al gemààkt. Waarom ligt het nog vol bloem op het werkblad? Wat doen die koekjesvormen daar? Moeten wij geloven dat moeder en dochter dat samen gemaakt hebben?

En ook: de hand van dat meisje is zó afgrijselijk belicht, ze ziet er meer uit als de hand van de heks van Sneeuwwitje dan als iets anders. Wij staat ze daar in ‘s hemelsnaam te doen? Het gebak heeft in de oven gezeten, is geglazuurd en heeft zo’n maraschino-kers gekregen, en is al in papieren bakjes gezet. En dan weer op de bakplaat? En dan maakt het meisje voor de aardigheid nog eens haar handen vuil?

En waarom doet zo zo’n klauwbeweging met haar linkerhand? Wat bedoelt ze daarmee? Waarom vindt die “moeder” dat zo hilarisch? Wat staat die rode kleurstof daar te doen? Waarom houdt die moeder zo’n plakkerige geconfijte kers in haar hand? En wat verbergt dat meisje met haar rechterhand?

Ben ik nu echt de enige die zich daar vragen bij stelt?

14 reacties op “De klauw”

 1. Nee, je bent niet alleen. Ik heb hem ook zien hangen toen mijn trein stilstond in een station. En ik maar turen door het raam: houdt die klauw misschien ook een kers vast? Gooit die mama bloem in haar ogen dat ze haar ogen zo moet dichtdoen? *gaat dichter bij treinraampje zitten en houdt hand indiaansgewijs aan voorhoofd om beter te kijken* Nee, geen kers in die hand. Wat willen ze nu eigenlijk zeggen? Dat je ingrediënten voor koekjes moet betalen met Visa? Dat betaal ik gewoon met Bancontact. En verder werd mijn aandacht ook getrokken door het feit dat ik sinds vorige vrijdag voor het eerst een Visakaart in mijn bezit heb, en ik wel eens wilde zien tot wat voor doelgroep ik nu behoorde. Nee, ‘k denk niet dat ik ze gauw ga gebruiken, die kaart…

 2. Heb de foto nog niet zien hangen, maar het is inderdaad een heel lelijk tafereel. Enorm natuurlijk ook allemaal.

  Als ik nog één toevoeging mag doen: het meisje lijkt een jaar of vijf, de moeder een jaar of 22, 23? Dan ben je er één héél vroeg bij als het op kinderen maken aankomt en twee heb je een vette bankrekening. Ik denk niet dat er veel jonge gezinnen zijn waar zo’n keuken staat 🙂 .

  Nog een grappig iets: of het toeval is of niet, maar het riekt hier ineens naar taartjes. Beneden eens gaan kijken…

 3. Een horrorfilm idd.
  Volgens mij is dat de moeder niet maar een heel gemene stiefmoeder en is dit een moderne versie van Sneeuwitje. Kersen = appelen.
  Jaja, zeker weten, kijk maar: dat arme kindje heeft toch zo van ‘dat wit’ aan haar neus. Volgens mij is die gemene heks van een stiefmoeder de kleine vol aan het proppen met van dat Colombiaans poeder.
  Daar moet je dus een dikke Visakaart voor hebben.
  (Huh, sorry – gisteren Scarface op video herbekeken…)

 4. Tssk. Tssk.

  – Waarom is er nog niet opgeruimd?

  Uhm. Omdat er misschien TWEE of zelfs meer ladingen koekjes worden gebakken? Zo’n enkel dozijn koekjes is snel op, ik spreek uit ervaring. Of misschien om een hint te geven dat ze zelfgebakken zijn? Als ge alles opruimt zou ne mens evengoed kunnen denken dat ze van de bakker kunnen zijn, hé.

 5. Hm, in de verte zien hangen en de eerste indruk was wel zo van: dat si wat een vrouw van tegenwoordig wilt – tijd doorbrengen met de kinders en zo. Ik ga dat niet zo zitten analyseren eigenlijk, voor je het weet geef je sublimatief gewoon 5.500 euro uit op je VISA aan koekjesdeeg en een nieuwe oven.

  Its just an ad.

 6. Pingback: Anoniem

Reacties zijn gesloten.