Ik ging naar de winkel en kocht…

Een nieuwe velo voor mezelf. De vorige was gepikkendiefd aan Sint-Pietersstation, awoert.

De vorige was een model met richtprijs zo schrikkelijk veel geld dat ik er zelfs niet meer wil aan dénken, de nieuwe is een budgetmodel geworden van dezelfde firma:

Accent

Een Gazelle Accent. In ‘t donkerblauw, met acht versnellingen, en rollerbrakes en cooling disks. En een naafdynamo, wat een machtig groot gemak is in de winter.

Ja, ‘t is een wijvenvelo, ‘k weet het. Dat is omdat ik een tijd geleden mijn rug gebroken heb en wegens allerlei metaal langs mijn ruggengraat mijn bovenlichaam niet meer kan buigen.

O! En om het beeld helemaal compleet te maken, heb ik er twee zadeltassen aan laten spijkeren. Rokkenrol!

Louis heeft trouwens ook een nieuwe fiets gekregen. Een Bergy Street Warrior, vertelt de bestelbon me. In zilver en blauw:

Streetwarrior

Hij was er helemaal aangedaan van dat hij hem nog niet naar huis mocht meenemen, maar bij Jomasport nemen ze hun werk serieus, en gaat er geen fiets buiten voor hij aan een volledig groot nazicht is onderworpen.

Fijne winkel trouwens, en fijne mensen ook.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Bedankt voor de tip, ik zocht nog een goeie fietsenwinkel in Gent à la “fietsen Koen” hier in Kessel-Lo (toevallig ook aan het station). Want binnenkort moet ik misschien ook elke dag naar Sint-Pieters fietsen. Ik zit wel met de grote schrik dat ze mijne dure velo er gaan pikken. Iemand tips waar ik mijn fiets veilig kan stallen? Heb nog wel een roestig wrak maar daar zie ik me niet elke dag mee naar het station fietsen.

  2. Ge hebt zo’n groot gelijk om een damesfiets te kopen! Welke idioot heeft ooit bedacht -nu, bedacht is een groot woord- om die buis daar in het midden te zetten. Ik wil niet weten hoeveel kindertjes dat het bestaan heeft gekost. Ik rijd ook alleen maar met damesfietsen!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.