Dagje in

Ik ben wakker geworden, en mijn rug had een ander plan voor de komende dag dan ik.

Ik dacht namelijk dat ik een beetje recht zou staan en rondlopen en dingen doen, mijn rug was eerder de mening toegedaan dat hij slopend veel pijn zou doen en liefst in een orthopedische stoel of zetel zou blijven zitten.

Gisteren mezelf een beetje overdaan, duidelijk.

Dus wordt het vandaag een dagje binnen zitten. Vanmorgen stonden de kinderen er om iets na acht: rustig wat naar televisie laten kijken tot kwart voor negen, allemaal aangekleed en rond een uur of negen met de vier kinderen naar de bakker in de Steendam om boterkoeken en sandwichen.

Ontbijt, en dan met de kinderen gespeeld. Euh, ‘t is te zeggen: boekjes lezen met Anna, terwijl de andere drie hun eigen boekjes aan het lezen waren.

Om elf uur een doos spaghettisaus uit de diepvries gehaald en laten opwarmen, wat mails beantwoord, het water voor de spaghetti opgezet, en om klokslag twaalf uur met de kinderen aan tafel geschoven.

Jan had na anderhalve beet al genoeg (figures). Zelie heeft ook maar een half bord gegeten, maar ze had al gezegd dat ze niet veel zou eten dus ze heeft tenminste haar borde leeggegeten, en Louis heeft ook niet overdreven gegeten. Anna heeft nog redelijk gegeten, maar dat duurde dan weer zó ellendig lang… zucht.

Afijn. Ik denk dat Ana zo’n drie kwartier later in bed zat. Alwaar ze nu nog, schat ik, een kwartier of zo zal zitten.

Ik heb ondertussen telefonisch afgesproken, een ontwerp voor drukwerk gemaakt, wat voor Gentblogt gepotterd, en mijn kleren weer uitgedaan: ‘t is toch gemakkelijker werken in peignoir dan in hemd en das.

Zo. En de kinderen hebben een beetje buitengespeeld, en nu zitten ze naar Tom & Jerry op DVD te kijken. Ik ga nog een beetje uitgeteld zitten wezen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.