Content?

Ha. Grappig, eigenlijk. Wannes denkt “Michel is precies ook content”. Katrien schrijft “kan me perfect aansluiten bij bovenstaande gedachte: het leven is potverdikke schoon”. Mika├źl voelt zich opperbest en linkt ook naar wat ik gisteren schreef.

Ik voel mij geflatteerd bij zoveel polyinterpretabiliteit, maar for the record: ik voelde me redelijk klote op het einde van de week. Uitgewrongen als een schotelvod, maar dan wel zo’n schotelvod waar muesli over uitgegoten was en die al vier dagen in een vergeten spoelbak lag te vegeteren. Redelijk klote dus.

In tegenstelling tot pakweg een paar jaar geleden heb ik niet de minste zin om daar in detail over te treden: dat houd ik voor andere plaatsen en andere momenten.

Gelatenheid, dat was het. Geen contentement. Everything goes around, comes around sort of thing. We zullen wel zien, ‘t zal wel gaan of misschien niet, zoiets. Met twee verschillende Slaughterhouse-Five-citaten voor de literaire dikke nekken onder ons, ook.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Ik kijk soms wel eens TV, en zo zag ik gisteren dat er een vraag gesteld werd in verband met het boek dat ik nu niet zal vermelden wegens geen zin in nekzwellingen. Je zou dus denken, wowwie, dat gaat hier een moeilijke vraag zijn! De stad waar het boek zich afspeelt vroegen ze. Tja, iets voor kenners zeker? Tot ze zo ongeveer in detail alle weetjes over de stad in kwestie opsomden.Hatelijk is dat, ik kwissen.Oh, “ze” dat is Herman Van Molle. Ik weet ook niet waarom ik hem heel de tijd “ze” noem. Ik hoop verder dat het muesligevoel gaat wegebben en zo, naar het einde van het weekend toe.

  2. is poe-tie-wiet dikkenekkerig genoeg? ­čÖé Dit moet zowat het meest hoogstaande zijn dat ik vandaag al neergeschreven heb.
    Al eens bij stil gestaan dat je zelf ook dingen around kunt laten komen? ­čśë

  3. Het laatste wat Meneer Vonnegut De Grote wilde was wel dat mensen zijn boek voor dikkenekken vonden. Voor mij gaat dat boek ook over de onmogelijkheid om over Dresden te schrijven – een lesje in nederigheid voor de auteur, en de lezer.
    (Mulisch, dat is voor dikkenekken. En Eco. Jezes, mensen.)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.