Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Ik heb Ubuntu ge├»nstalleerd omdat ik een iso van Ubuntu staan had. En toeters en bellen? Tja: dit is Ubuntu n├ęt ge├»nstalleerd zonder ook maar iets aan de defaults te veranderen.

  Net na de install geeft hij mij de boodschap dat er 119 updates zijn die ik kan installeren. Ik heb geen idee wat vitaal is en wat niet vitaal is, en dus klik ik gewoon “Install updates”.

  Ik zie dat hij allerlei dingen van Openoffice en zo downloadt en installeer, maar bon, ik ga daar niet lastig om lopen–zelfs al zou kan ik me geen situatie inbeelden dat ik dat ooit zou gebruiken.

  Na installatie was wel nog geen Apache of MySQL ge├»nstalleerd, dat moest dan wel weer. Ik vermoed dat het een dommegebruikers-Ubuntu was. ­čÖé

 2. Wat zijn enkele updates meer of minder in tijden van gigabytes aan schijfruimte nu ook…

  Dan zit ik liever gesetteld en al zonder dat ik moeten vrezen dat ik weer wat dependencies moet oplossen of moet gaan updaten.

  Dat doet mij te vaak denken aan Office die om de vijf seconden om zijn install CD vraagt als je niet alles meteen installeert…

 3. En binnenkort komt dan nog de nieuwe versie van Ubuntu uit. Gutsie als ik mij niet vergis… Was het ├ęcht zo dringend? Want GUI’s en zo, da’s toch eigenlijk quantit├ę n├ęgligable als je enkel een webservice wil, zoals Steven het mooi verwoordt…

 4. Voor 180MB aan updates kon je inderdaad misschien beter een stripped down Debian downen (163MB voor de netinst CD) of, nog beter, ArchLinux die een netinstaller heeft van 30MB ­čÖé (of een fullinstall van 150MB).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.