Paradigm shift

Zegt Manu:

@ alle Gmail-fans. Hoe ordenen jullie je mails ? Ik vind het best onhandig met die tags & zo.

Aha. Een mens van de oude stempel, me dunkt. Mens naar mijn hart hoor, en ik begrijp de reflex helemaal, dat elk stuk informatie zijn plaats moet kunnen vinden in een taxonomie: hopla vastgepind, als een negentiende-eeuwse kever in een museumkabinet.

Nee, ‘t is tegenwoordig helemaal anders: niets organiseren, gewoon ervoor zorgen dat het terug te vinden is. Alles in één grote zak, eventueel labels en sterren gebruiken om zeer voorlopig dingen te ordenen (“te lezen”, “te beantwoorden”, “dringend”), en voor de rest vertrouwen op de zoekfunctie.

Eventueel, als ik vermoed dat een mail niet genoeg relevante informatie bevat, voeg ik een aantal zoektermen toe door hem nog eens naar mezelf te forwarden met bijkomende trefwoorden.

Maar voor de rest: ik denk niet meer in folders, voor mijn mails.

Doe mee met de conversatie

18 reacties

  1. Huh, 2050 ongelezen ?

    With all due respect aan de horde Gmail-fans, but you’re not convincing me right now !

    Zoekfuncties en zo zijn m.i. niet echt de meest gemakkelijke optie. Bij mij zijn de mails geklasseerd in een logische structuur. Ik geef toe dat bij sommige mails die 2 onderwerpen behandelen tags praktisch zouden zijn, maar tot nu toe vind ik alles toch vrij praktisch, goed georganiseerd én vooral overzichtelijk (ook wel belangrijk om de nodige mind rest te vinden).

  2. @e-mino: 2050 was het totaal in de inbox, verschoning. Daarvan zijn er maar 843 ongelezen. Maar: er zitten nogal wat high-volume mailing lists tussen. En status messages. En dergelijke.

    Ik ben elke avond wel “bij” met mijn maillezen.

  3. Kijk, ik zou dus veel kunnen en willen zeggen. Laat het mij houden op : uitnodigingen op handgeschept papier. Minder is een belediging voor de familie Vuijlsteke-Pattyn. En gelijk hebben ze.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.