De rechtse droom

Wat lees ik in de gazet?

Vanhecke droomt van een rechtse krachtenbundeling. ‘Er is nog steeds geen regering gevormd. De N-VA, onze vijandige broeder, staat inhoudelijk helemaal niet zo ver van ons af. Hetzelfde geldt voor de Lijst Dedecker. We kunnen historische tijden beleven in Vlaanderen. Samen zouden we 30 à 35 procent van de kiezers hebben. Samen zouden we in de komende tien jaar kunnen uitgroeien tot een conservatieve volkspartij. Als er daarvoor bij ons een paar koppen moeten rollen, dan moet dat maar. Zelf ben ik ook bereid een stapje terug te doen. Als de regeringsonderhandelingen mislukken en als het tot een breuk komt tussen CD&V en de NV-A, dan zou het toch godgeklaagd zijn als zo’n conservatieve volkspartij er niet kwam?’

Hum. Frank Vanhecke. Van het Vlaams Blok. Als er daarvoor bij ons een paar koppen moeten rollen, dan moet dat maar. Zelf ben ik ook bereid een stapje terug te doen.

Huh. Ik zit eigenlijk al de hele dag te denken wat ik daar over moet denken.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Vanhecke heeft al vaak ‘de hand uitgestoken’ naar mensen die hij de dag ervoor, en de dag erna, voor het vuil van de straat schold.

  Maar nu maakt hij het zichzelf wel erg makkelijk.Hij doet alsof een evidentie – dat politiek personeel ooit vervangen wordt – een persoonlijke gunst van hem aan de nationale politiek is.

  En hij weet ook wel dat het niet de mensen van het VB zijn die niet koosjer bevonden worden door andere partijen, maar de standpunten.

  Dus denk ik dat hij nu lippendienst levert voor intern gebruik. Om Morel en Valkeniers te paaien, en misschien ook om de regie van zijn eigen vertrek als voorzitter in handen te nemen.

  Zijn opvolger zal dan misschien NVA nog meer opvrijen, maar als die NVA dan in de regering zal zitten en het VB in de oppositie, verandert er in de praktijk niks.

 2. Het Vlaams Belang is een naam. Als een ander rechts front voor een groot deel de ideologie van het VB overneemt, schuilt het ergste kwaad in dat andere rechts front, en niet meer in het VB. ‘t is geen individuenoorlog maar een ideeenoorlog. Fantastisch is dat, het bewijs dat partijen toch elk een eigen ideologie hebben. Maar als er ooit sprake is wil ik ook best enkele stappen zetten hoor, alleen niet achteruit maar vooruit, in hun bakkes.

 3. Misschien wil Frank Vanhecke dat de NVA de extreemrechtse ITS-fractie in het Europees parlement komt depanneren.

  Daar hebben de irredentisten van Groter Roemenië bonje met de neofascisten van Alessandra ‘Voor vijf lire moogt ge mijn muizeke zien’ Musolini en co.

  De reden van de heibel is de iets te vrije meningsuiting van die laatste. “Voor Roemenen is criminaliteit een levensstijl” aldus de vertegenwoordigster van het land dat ons de mafia schonk.

  De Grotere Roemenen zijn nu op hun taas getrapt, en hebben Musolini beloofd het morgen af te stappen. Als dat gebeurt, komt de ITS volk te kort om zich een fractie te mogen noemen, en kunnen VB-ers Vanhecke, Dillen junior en Claeyff naar hun fractiegeld fluiten.

  Je zou voor minder een groot en nobel gebaar stellen.

 4. LDD is een toevluchtsoord voor ex-belangers geworden. De dagen dat VB steeg zijn voorbij, nu mogen ze al blij zijn met een status quo. Dus kunnen ze nu alleen maar proberen kartels te vormen….

  Maar het zal niet pakken. LDD en N-VA staan redelijk dicht bij elkaar, maar ver van VB. VB weet ook dat als Dedecker en De Wever ooit eens samenspannen, ze een Vlaamsgezinde, rechtse maar fatsoenlijke partij hebben met een liberaal economisch programma. En die partij zal knabbelen, bij VLD, CD&V maar vooral bij VB.

  Nu weten ze ook eens wat dat is…

 5. In het Europees parlement zijn de meubelen van het VB, en de fractiegelden, en de job van bezoldigd EP-medewerker Rob Verreycken, ondertussen gered.

  Sandra Musolini, de Italiaanse neofasciste die met haar uitspraken over Roemenen de IST-fractieleden van Groter Roemenië op de kast had gejaagd, verlaat de IST-fractie.

  Zo zouden de zes Roemenen kunnen blijven, en de IST-fractie voortbestaan, is de redenering. Musolini blijft wel zetelen in het Europees parlement (bron: VRT-nieuws).

  Zo blijkt het oude verwijt van extreemrechts dat ‘politiekers allemaal zakkenvullers zijn die hun principes verraden voor een bord linzensoep’ éérst en vooral op te gaan voor de herauten van de vrije mening zélf.

  Self fulfilling prophecy, heet dat in een volksvreemde taal.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.