Persoonlijke boodschap

Verschillende media hebben verschillende geplogenheden. Een brief schrijven is geen mail schrijven is geen blogpost schrijven is geen reactie nalaten.

Komt-ie. Niet verkeerd oppakken hé, ‘t is echt niet kwaad bedoeld, maar toch…

Beste,

In een reactie op een weblogpost is een aanhef zoals “goede morgen” eerder irritant dan nuttig: voor hetzelfde geld is het ondertussen al middag of avond als men u leest. Ook een afscheidsgroet is niet nodig, en komt echt wel vervelend over: uw naam en coördinaten staan al bovenaan uw reactie.

Vriendelijke groet van Michelders uit de Genders.

Nee maar serieus, heb ik gelijk of heb ik gelijk?

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Het gaat zeker over een zeker Tom Lievens (ofzo). Zijn weblog is gebouwd op het concept groeten & afsluiten, maar dat had je uiteraard zelf al door.

  Mij stoort het niet echt, ik zie het eerder als een soort van online ‘branding’. De man probeert een identiteit & imago te ontwikkelen op het internet, niet?

 2. @ Inferis: die stond er maar was weggehaald denk ik.
  @ Michel: ik erger mij er al aan van de eerste keer dat ik het zag. Een identiteit aannemen doe je best door je manier van doen, en daarmee kan je mensen pissig maken, maar met dit irriteer je ze gewoon. En als er een iets is waar ik niet tegen kan, dan is het geirriteerd worden.

 3. Ik erger me er ook wel een beetje aan, maar langs de andere kant doet het zijn reacties er wel een beetje uitspringen, ze vallen op. ‘k Weet niet goed wat ik ervan moet denken.

  ps: ik erger me ook wat aan de ‘preview’ van de reacties op deze blog. Het leidt af wanneer je aan het typen bent. Waarom staat die er eigenlijk? Het voegt toch niets toe aan je tekst in het reactievenstertje zelf?

 4. Ugh Michel, ik wilde het zelf niet zeggen wegens, mjah, niet bepaald een blogfiguur, maarre… ik vind het mateloos irritant! Ik probeer zijn comments dan ook standaard uit mijn hoofd af te blokken, maar dat lukt niet altijd.

  Dus ja, ge hebt gelijk.

 5. Ik stoor er mij in elk geval ook aan. Vooral dat het zo elke keer krak hetzelfde is. Aanhef en afsluiting zijn samen vaak langer dan de comment zelf.

 6. Als de woorden “irritant” en “verdomd” in dat imago passen, dan is het in alle geval honderd procent geslaagd.

  Da’s dan weer een persoonlijke keuze van de blogger 🙂 . Maar inderdaad, misschien zou hij beter zijn persoonlijk zelf enkel op zijn eigen blog tentoonstellen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.