Bob, en Mak

Ho. Wat een leutig programma, met de bobsleemeisjes.Ik zat gewoon ongeveer de helft van het programma met een krop in de keel en bijna-tranen in de ogen, zo schoon.

Hm. Wat krijgen we nu? De digitale televisie zorgt ervoor dat ik meer naar Brussel Vlaams kijk? Of is het gewoon de programmatie van Canvas op sommige dagen?

Ik ga eens verder kijken naar de heer Mak. Tot de grond afgebroken door sommige historici, in de hemel geprezen door andere mensen. 1906 vandaag. Eens benieuwd.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. In Europa van de heer Mak vind ik zeker de moeite waard. Een vlotte documentaire over de geschiedenis van Europa. Wel wat veel aandacht voor de twee Wereldoorlogen, maar die waren dan ook wel bepalend voor de vorige eeuw.

  2. Zelfs de nationaliteit van G. Mak staat soms ter discussie. Toen ik 2 jaar geleden op Erasmus was in Oostenrijk heb ik een discussie gehad met de docente geschiedenis die ervan overtuigd was dat die Mak een Duitser was, of hoogstens een Luxemburger. Maar zeker geen Ollander! Aja, want “In Europa”, dat is toch een Duitse titel!? Ahum.

    Ze maakten wel brandhout van de Oostenrijkse en Duitse keizers in de docu. Dat vond ik een beetje gemakkelijk. Alsof alleen zij schuld hadden aan de oorlog. En er kwam niemand aan het woord om de andere kant van het verhaal te vertellen.

  3. @Sander Groot gelijk. Echt zeer jammer dat die voice over er is. Vond het juist een van de positieve zaken, dat het programma verteld werd door Geert Mak.

    De kritiek op de documentaires vond ik serieus overdreven.

    Ik heb er ook een recensie over geschreven op mijn weblog.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.