Het programma van Wim Helsen

Euh. Manneken, wat weird programma is mij dat niet. Van een Pool met een kip naar een sinistere lachclub naar een palliatieve verzorger die dan toch nog slapstick wordt. En dan een kamer vol levende standbeelden, en een Katinka Polderman die een liedje voor België had.

Ik geloofde zowaar anderhalve kamer lang dat het allemaal écht echt was. En ik kan me inbeelden dat het niet zo goed ontvangen gaat worden, maar ik vond het magisch.

Doe mee met de conversatie

24 reacties

 1. Wim Helsen heeft ons in ons gezicht geslagen met verbazing over zoveel onverwachtsheid, maar ik beken dat ik tranen met tuiten heb zitten lachten met het “palliatieve” zorgkamertjte. En ondertussen maar zitten denken, inderdaad, hoeveel negatieve reactie daar nu weer zal op komen…

 2. De man met de kip en de vrouw van de lachclub…. die waren echt denk ik. De rest was in scène gezet… toch???? In elk geval hilarische televisie!

 3. Na een nachtje geslapen te hebben:
  De kip en de lach waren echt.

  De rest was geacteerd. Allez, ik hoop het toch voor die standbeelden dat het niet echt was. Zo lik op stuk krijgen…

  Dat Hollands meisje vond ik wel origineel. Slik.

 4. Uiteraard niet, die kwam gewoon zichzelf een beetje promoten. Net als alle andere onbekende Vlamingen die hun eigen zaakje daar even onder de aandacht wilden brengen. Ik geloof oprecht in de Vlaamse (vrijwillige) amateur die dit als een ideaal platform zag om hun boodschap uit te brengen. Voor mij was het ook vooral de voorzichtigheid (allemaal relatief uiteraard) waarmee Wim Helsen deze personen benaderde dat er op wees dat dit échte mensen waren en geen acteurs.

 5. Kent iemand nog het mooie citaat van de man van palliatieve zorgen? Het werd bij de nabespreking nog eens herhaald door Sien.

 6. Heb het ondertussen gevonden en het juiste citaat was: “geen dagen toevoegen aan het leven maar leven aan de dagen toevoegen”.

 7. Palliatieve Zorg was een van mijn klanten tot ik van werkgever veranderde. Paul Vandenberghe is de directeur van de Palliatieve Zorg Vlaanderen en zeker geen acteur. Er is lang over nagedacht of hij het moest doen of niet. Wij vonden van wel.
  Ben opgelucht dat de reacties goed zijn en dat zijn ‘performance’ gesmaakt werd 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.