Blogmij

Ik had er deze week al eens een mail van ontvangen, maar ik zat toen op het werk en bezig; nu net nog een mail.

Ik heb, euh, ruim meer dan 500 bezoekers per maand. Dit is een weblog, en het wordt enkel in het Nederlands (nu ja) geschreven. Er komen geen betaalde berichten op, tot nog toe (niet dat ik daar niet open voor ben). Mijn weblog bestaat al meer dan 90 dagen (euh, meer dan vijf jaar ondertussen), en er zijn meer dan 20 openbare berichten op (meer dan tienduizend, zou ik zo denken). Er is nooit meer dan 30 dagen tussen 2 berichten (nooit meer dan één dag, zelfs), en er zijn minimaal 10 berichten per maand (ahem, veel meer dus).

Er is een chronologisch archief inzichtbaar (wat een woord!). Ik kan niet garanderen dat ik helemaal niet over seks spreek, of geen scheldwoorden gebruik, pornografisch materiaal is in the eye of the beholder, ik promoot geen drugs, illegale activiteiten of overschrijding van wettelijke maatregelen.

Ik heb ook geen bezwaar tegen 3e partij tag/link url (meten van het aantal keer dat de post is vertoont en er op is geklikt), en nofollow/noindex staat af.

Er wordt niet naar positieve posts gevraagd, maar negatieve postings worden niet betaald. Dat lijkt me, bofja, ergens wel billijk.

Er mag maximaal één review per onderwerp/opdracht geschreven worden, en het zal enkel over bloggerelateerde onderwerpen gaan (nit moeilijk bij mij, het gaat zó al over alles en niets).

En het het betaalde bericht moet als zodanig herkenbaar zijn met de tekst “Advertorial”—dat lijkt me lovenswaardig.

Geen probleem met “Geen derde partij/concurrent link in betaalde review/post”, al vraag ik me af of dat wil zeggen dat ik de advertenties opde zijkant zou moeten afzetten, of dat ht volstaat om niet in de tekst zelf te linken naar een andere advertentie.

…maar dan deze:

  • Schade voorvloeiend uit een negatieve posting kunnen op de blogger worden verhaald.
    Oh really? En wat is dan negatief? Eén zinnetje, één mogelijks interpreteerbaar woordje? En hoe zal dat gemeten worden? Als ik zeg “deze winkel is voor mij het equivalent van Shoe Confex maar dan voor computers”, is dat dan negatief?

In alle geval: ik heb me aangemeld bij Blogmij. Ik ben eens benieuwd.

 

3 reacties op “Blogmij”

  1. ah, ik ook net. En dat zinnetje over dat verhalen van schade vond ik ook ietwat schrikwekkend. Maar we zien wel.
    en ik ben vergeten de kost per artikel (5 eurootses) te verhogen in het keuzemenu. Damn.

    Ah verdorie, ik vloek, nu al twee keer. Ik mag het al vergeten.

  2. Dat soort initiatieven bestaan al langer internationaal: Payperpost en Reviewme onder andere. Ook in Nederland heb je een vergelijkbaar iniatief –Buzzer– maar daar word je enkel “in natura” uitbetaald. Er is trouwens een hele polemiek geweest rond Payperpost waarna deze laatste verplicht werd om bij elke gesponsorde blogpost te laten zetten dat het effectief een gesponsorde post was. Ik vermoed dat de verplichte melding “Advertorial” dan ook meer juridisch dan lovenswaardig is. Ondanks dat is er zeker ruimte voor dit soort blogvertising, dus ik wens u er veel succes mee.

  3. Ik vind geen passages terug over wat er dan gebeurt als je niet wilt schrijven over iets. En over de betalingscondities. Veel succes alle2, en ik hoor wel van jullie of het kosjer is.

Reacties zijn gesloten.