Oud

Wat Ilse zegt.

…en hoe ze een klontje suiker in twee doen, soms, en één helft in de koffie gooien en de tweede in de koffie doppen en er dan op zuigen.

En hoe ze daar soms te lang op moeten proberen, om dat stukje in twee te krijgen, en het dan kwamsuis niét doen, en niét rondkijken om te zien of iemand het gezien hebben dat ze geen macht meer hebben jonk.

Of hoe ze dan een wafel hebben gegeten, en dat er een beetje slagroom aan hun bovenlip is blijven hangen en dat ze het niet weten.

Hoe ze met hun wijsvinger de kruimels op hun bord in een perfecte cirkel maneuvreren.

Hoe ze twee aan twee zitten, oudere vrouwen, en dat het niet altijd duidelijk is of ze alleen op schok zijn, of gewoon alleen zijn.

En hoe ze naast elkaar zitten en de conversatie stil gevallen is.

Hoe ze altijd een zakdoek bij hebben, en dat het niet altijd duidelijk is of hun ogen tranen van de wind, of van het leven.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. maar als dat zo’n 2ledig klontje is met zo’n richel in’t midden moet dat toch wel goed gaan he, dat zijn dan speciale klontjes voor oudjes :). Dan moeten ze dat maar serveren he.

 2. ik hou ervan, hoe mijn grootmoeder zich naadloos in mijn to do list weet te werken. als de trommel met voorverpakte koekskes leeg raakt, dan wordt het weer eens tijd om mijn kop te laten zien in den home.
  dat ik het moedig vind. dat ik denk dat ik het niet zou kunnen. daar de ganse dag zitten, en geen ressentimenten hebben over dat er vandaag weer eens geen bezoek geweest is. want dat ze het allemaal zo druk hebben. met hun werk en de kinderen en zo.
  ik hou van haar.
  zig.

 3. “Oud worden, er is niets leuks aan”,zei Annemie Neyts eens in een TV uitzending en het was simpel gezegd, maar o zo juist.

 4. 81 jaar wordt mijn vader vandaag : altijd een sterke man , ziek zijn dat was voor commedianten , voor flauwerikken . Maar de laatste jaren knaagt het leven een beetje aan die stoerheid en gemakkelijk is dat zeker niet . Alles nog willen kunnen , maar ondervinden dat het eigenlijk niet meer gaat .
  Maar hij zal zo blij zijn dat w’er vanavond weer allemaal zijn en zo verbolgen zijn als we maar één stukje taart willen eten en één glaasje champagne dat kan toch niet -) Hopelijk mag het nog lang zo blijven ! Hopelijk kunnen ze nog lang genieten van hun kanneke water bij de koffie , hun weggemoffelde zakjes suiker, hun geklets met mensen die ze totaal niet kennen maar die ook op zoek zijn naar gezelschap.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.