Nescafé

Zou dat in de echte wereld ook zo zijn, dat mensen dingen doen van reclame omdat de mannen van de reclameregie zo sympathiek zijn?

Ergens vorige week: of ze een pakje mochten sturen? Natuurlijk dat, ik krijg niet liever. Maar dat het pakje te groot zou zijn om in de boite te steken. Oh, stuur maar naar mijn werk dan, zei ik.

Waar het donderdag toekwam: twee koffietassen (over mijn dood lijk noem ik die dingen “koppen”), een pak Espresso, eentje Cappucino, en eentje Nescafé Frappé.

Ik ben geen koffiedrinker, maar Nescafé zit mij wel voor altijd in het hoofd: heel vroeger, in het midden van de jaren 1970 moet het geweest zijn, hadden mijn ouders dat altijd in huis, in van die grote glazen potten. Memories.

Gisteren mee thuisgekomen, met de buit, en Sandra was al direkt content met de tassen die erbij zaten (nooit genoeg van die dingen in huis). Dat er zelf van die dingen konden ontworpen worden, zei ik. Dat ze deze zo ook wel mooi vond, zei ze. (Bleek, toen ik net ging kijken, dat de Cup Designer bij Nescafé enkel om het designen van kartonnen bekertjes gaat, jammer. Er zit wel een wedstrijd aan vast, hoofdprijs twee vliegtuigtickets naar een bestemming naar keuze, en bij deze weten jullie dat ook — alles voor de mannen van de reclameregie, mevrouw meneer).

De unique selling proposition van Nescafé, dat het instant koffie is zonder moeite, is wel een beetje verloren gegaan natuurlijk: wij hebben hier een Senseo staan, en dat gaat nóg sneller dan Nescafé, wegens dat er geen water moet gekookt worden en opgegoten.

Zoals ik zei: ik ben geen koffiedrinker. Maar het ziét er wel lekker uit, op de verpakking. Ik heb me vanmorgen een Cappucino gemaakt bij wijze van eerste ding te drinken ‘s morgens na het wakker worden, en het moet gezegd: dat valt meer dan mee.

Koffie

Ze hebben iets alchemisch gedaan om daar echt melkschuim met echte chocoladesnippers bovenaan in te krijgen. Weird.

In de loop van de dag eens die Nescafé Frappé proberen, denk ik. (Al vraag ik me af wat het verschil zou zijn met een milkshake gemaakt met koffie-ijs. We shall see.)

Dankuwel mannen van de reclameregie! (En natuurlijk: dankuwel ook Nescafé.)

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Pingback: adhese blog
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.