Taxipost 24h, suite et fin (ahurissante)

Men had me vrijdag 26/11 aangeraden een klacht neer te leggen. Dat heb ik dan ook maar gedaan: meer dan tien dagen zitten wachten op een pakje dat me binnen de 2 dagen beloofd was, vond zelfs de dame aan de telefoonlijk wat des Guten zuviel.

En hey kijk: er kwam gevolg op mijn klacht! Een persoonlijke brief van “Uw klantenadviseur”:

bpost

…was het nu écht zo moeilijk om dat een week of zo eerder te zeggen? “Het spijt ons wat u overkomt meneer, maar we hebben een overeenkomst met Amazon: als u hen contacteert, zorgen zij ervoor dat alles in orde komt. In de praktijk komt dat er vaak op neer dat zij het pakje opnieuw sturen.”

Zucht.

(Ik had mij natuurlijk ook kunnen boos maken over de onpersoonlijke brief en zo. Of over de waanzin dat ik geen kalcht kan richten aan hen rechtstreeks, maar dat zij mij een brief (per post!) sturen om te zeggen dat ik moet gaan klagen bij Amazon en dat Amazon dan wel bij hen zal gaan klagen. Maar bon.)

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Misschien hen gewoon schrijven: “Geachte Klantenadviseur, mijn vertrouwen in bpost is inderdaad onherroepelijk geschaad”.

 2. Het is mijn ervaring dat je inderdaad een nieuw pakje krijgt, maar dan vraag ik toch nog af of dat correct is. Voor de klant natuurlijk wel, je hebt dan wat je wou, maar De Post kan toch gewoon het pakje verloren hebben ? En waarom moeten zij het dat niet betalen ? In alle eerlijkheid begrijp ik het verschil tussen een grote en kleine klant niet. Is het niet gemakkelijk maar te veronderstellen dat een grote klant wel een nieuw pakje zal sturen ? Je zal maar eens iets (unieks) op Ebay of zo gekocht hebben.

 3. Ik sluit mij aan bij Kaat. Trouwens, iemand die het niet zo serieus neemt met ethische principes, zou maar eens bij de post moeten werken. Als je een pakje ziet langskomen van een ‘grote klant’ zoals Amazon of zo, kan je dat dus rustig achteroverdrukken. De besteller krijgt uiteindelijk toch wat hij besteld heeft.

 4. Ik ben blijkbaar niet alleen. Hier een kort relaas van wat mij is overkomen met taxipost in Gent in de laatste twee weken:

  Ook rond deze periode heb ik een pakket van amazon.fr besteld. Mijn pakket is zogezegd afgeleverd volgens de post, ik kom thuis, geen pakket te bespeuren, noch bij de buren, noch bij mij. Ik stuur een mail naar de post om te vragen hoe het zit, twee dagen later krijg ik _per brief_ antwoord dat ze mijn mail ontvangen hebben en gaan onderzoeken. Daarna krijg ik vier keer hetzelfde antwoord doorgestuurd op mijn mail met de belofte dat ze mij op de hoogte gaan houden.

  Vorige zaterdag staat er dan plots een postbode voor mijn deur (sinds wanneer werkt taxipost op zaterdag?). Ik was echter te laat om de deur open te doen, dus briefje in de bus dat het pakket wordt afgeleverd in een postpunt in de buurt. Maandag ga ik naar dat postpunt, wat blijkt? Ze hebben het naar het verkeerde postpunt gestuurd: een postpunt helemaal aan de andere kant van Gent.

  Ik heb echter amazon al van bij het begin gecontacteerd, en die hebben heel snel een nieuw pakket opgestuurd. Nu zal ik echter met twee pakketten zitten, dus de post kan maar maken dat ze het tweede kosteloos terugsturen naar amazon… ik kan misschien beter ook eens een blogpost maken.

 5. Dus: we gaan kijken of hier een grote klant aan te pas komt, en dan gaan we pas reageren. Bent u of uw correspondent een kleine klant, dan vragen wij u naar de hel te lopen en ons gerust te laten. Wij hebben belangrijker dingen te doen dan mensen die (nog) niet veel opbrengen deftige service te leveren.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.