Nog keuken

Hohoho. Het was gisteren dus Grote Bespreking.

We waren vertrokken van een idee van felgroene muren—limoen of pistache—maar dat is dus een valer groen geworden. We dachten aan gezoete natuursteen als werkblad, en het is inox geworden.

De kleur, da’s redelijk duidelijk: gifgroen, daar zien we ons misschien wel heel de dag op zitten kijken, maar toch niet meer dan een paar jaar. En meer dan dat: als de muren zo fel van kleur zijn, dan zijn het de muren die de aandacht trekken, en niets anders. Dan is om het even welk accessoire meteen vaal en onopvallend, in plaats dat het omgekeerd zou zijn.

Het werkblad, daar waren meer pro’s en contra’s. Ja, metaal, daar is alles op te zien van vlekken en krassen. Maar natuursteen heeft dat ook. Als het steen zou worden, dan in alle geval donkere steen—maar dat zou dan wel licht vreten. Wat de doorslag gaf, was dat op ons centraal blok de steen in alle geval in twee stukken zou gemoeten hebben (en er dus een naad zou zitten in het midden), en dat de (grote) spoelbak in alle geval niet in dezelfde steen zou zijn en dus toch inox of porselein zou zijn.

Met een inoxen werkblad hebben we één oppervlak waar ook de spoelkbak in zit. Het blad zelf is redelijk dik, maar het komt maar een paar millimeter boven de zijkant van de kast uit, dus ‘t is dan ook nog eens een stuk eleganter.

Van elegant gesproken: de leutigheidjes in onze keuken. Om te beginnen: de kraan.

KWC_ONO_uittrekbare_perlator_bediening_zijkant

Een KWC Ono-kraan. Uittrekbaar, en er zit een lichtje in. Een lichtje! En de spoelbak, dat wordt deze:

Imgprod_newprod_Oceania

Groot en diep, met een richel in het midden, waar dan een rooster op kan. En met mogelijks een los klein spoelbakje dat er kan ingehaakt worden en dan over en weer geschoven, en ook wel een vergiet, en dergelijke.

Maar dus helemaal geïntegreerd in het werkblad, in één stuk. En er zit dus een lichtje in onze kraan hé! Een lichtje!

Verder, in de keuken: een stoomoven! Zo één die op het water aangesloten is en alles!

En een hele plek met een magneetbord dat ook een krijtbord zal zijn, in het donkeraubergine.

En lichtjes! Overal licht! LEDjes, in rood groen blauw, en dat ik ze zelf kan mengen en dus alle kleuren van de regenboog kan maken!

14 reacties op “Nog keuken”

 1. Pingback: San’s Weblog
 2. Overal lichtjes, waarom?
  Ohja, ik zie het al voor me: kan Michel zich ‘s nachts in de keuken “on deck” melden van de USCSS Nostromo. Nu nog zo’n StarTrek “swoosch”-deur voor de trap.

 3. Lichtjes: onderaan de plinten, onder de traptreden, in de trapleuning en dergelijke is er verlichting. Met LEDs. In rood, groen, blauw.

  Rood, groen en blauw zijn onafhankelijk van elkaar meer of minder helder te zetten. Daardoor kan ik gewoon wit licht hebben (alledrie op maximum), of een warmer licht (minder blauw), of net koeler (minder rood en groen).

  Of, natuurlijk, als ik rood en paars en groen en blauw zou willen, dan kan dat ook.

 4. Wij zijn ook bezig keukens te kiezen.Als ik me niet vergis is dat ne spoelbak van Franke. Was dat niet de bak waar ge hele ovenschotels in kon verzuipen?

  Ik ben alvast jaloers op jullie budget :-/ Om nog te zwijgen over dat lichtje. Een lichtje op de kraan. Zalig.

 5. De keuken business floreert. En blijft dat doen.

  Dat, die booming business, had eerder in de jaren 50 – 60 tot , tja, nu – te maken met l’ électroménager als symbool van de geëmancipeerde vrouw. Zie bijv de cursussen electrisch koken van de jaren 50 & 60. O a daarop is er een hele eco hoogconjunctuur, toen, op gebouwd. .

  Nu koken zogezegd dagelijks én exquis zowel man én vrouw in die keuken. Ze bereiden daar de meest ondoorgrondelijke bereidingen, in werkelijkheid gewoon plats om op te eten..

  Commercial logic: beide komen in aanmerking & rekening om er iets te voorzien dat het gastronomisch nirvana moet zijn.

  Reality?
  Mensen spenderen een klein fortuin aan iets, een instrument , i e een keuken, die ze in werkelijkheid nu en dan bezigen.
  M a w een keuken is véél erger dan een auto.

  Voor alle duidelijkheid ( ik ben ook maar een mens) : ‘k heb hier sinds 1994 ook een keuken die – verbouwingswerken inbegrepen- iets minder dan 18.000 euro gekost heeft. Nut?

 6. Oeps, hopelijk heb ik geen echtelijk ruzies uitgelokt door m’n comment/vraag over vingers op inox :-). Het ziet er echt heel knap uit… ben stiekem zelfs een beetje jaloers. Het moet toch tof zijn om je eigen huis te hebben en te kunnen verbouwen. Ooit komt het er bij ons ook van, nu nog efkes blijven huren.

Reacties zijn gesloten.