Carbonara

Ik had gisteren plots, helemaal out of the blue, zin in spaghetti carbonara.

‘t Is pas toen ik de spaghetti al ingestoken had dat ik merkte dat we geen spek meer in huis hadden, en raad eens wat? Salami in reepjes kan ook krokant gebakken worden, en dat is absoluut niet slecht.

Werkwijze:

 1. een pak spaghetti koken (geen capellini, ik ben daar tegenwoordig helemaal niet meer aan, ‘t is me allemaal veel te dun)
 2. schelletjes salami in reepjes snijden en in de pan bakken tot ze krokant zijn (niet nodig om er olie of zo aan toe te voegen, in tegendeel: het gesmolten vet heb ik er achteraf uit gekapt)
 3. eieren klutsen met een scheut room en een pootje kaas (ik heb drie eieren genomen, gewone geraspte kaas en denk ik een 125 ml room)
 4. als de spaghetti klaar is: spoelen, uitlekken en op een zacht vuurtje terugzetten
 5. salami en roommengsel toevoegen, roeren tot het allemaal een beetje begint te stollen
 6. Goed veel peper aan toevoegen, en eventueel nog wat kaas.

Carbonara

Hey presto. Mmmmm.

13 reacties op “Carbonara”

 1. Zekerst yummie! Persoonlijk laat ik de room weg, en ik gooi er een gesnipperd chilike bij. Wat schijfjes champignon passen hier overigens ook uitstekend bij.

 2. Spek of salami zonder olie of boter bakken, vlees en pan afdeppen met keukenrol, opnieuw bakken, opnieuw afdeppen en repeat zo lang als nodig voor dat lekkere krokante effect!

 3. @miel : gerookt vlees zou niet gebakken mogen worden. Herwig Vanhove hamerde daar altijd op en hoorde het Jeroen Meus ook zeggen deze week bij het bereiden van hutsepot.
  Er is een of andere chemische reactie die een kankerverwekkende stof zou produceren. Gezouten spek en vleeswaren geen probleem blijkbaar.

 4. Quote Michel ” We gaan niet lastig doen over de definitie van een echte carbonara: of er al dan niet room aan te pas komt bijvoorbeeld. Als ik carbonara maak, dan is dat zonder room: mager spek bakken in een beetje olijfolie, al dente spaghetti in de pan gooien met look, fijngeraspte parmesaan of pecorino en geklutst ei, goed mengen, zwarte peper en parmesaan/pecorino erop, hopla klaar. ”

  https://blog.zog.org/2008/05/spaghetti.html

Reacties zijn gesloten.