De 10 beste Sinterklaas-gadgets

Kijk, als het goed is, mag het ook gezegd worden. Ik kreeg deze mail vanmorgen in de brievenbus, en ik dacht zowaar een hele paragraaf lang dat het een persoonlijke mail was.

Ik ben er zeker van dat het allerlei Regels Van De Marketing schendt — te lang, niet gefocused, niet vanalles en nog wat, teveel vanalles en nog wat anders — maar mij hadden ze alvast, euh, vast.

Er stonden enkel links bij de producten zelf, niet bij de bedrijfsnaam en zo; ik heb er een aantal links en beelden aan toegevoegd omdat het nu eenmaal het internet is, maar voor de rest is dit wat ik binnenkreeg:

==================

Ha die Michel,

Als waarnemend directeur van The Gadget Company (die graaibaas van een directeur van ons vertrekt rond dit tijdstip voor een maand naar de Bahama’s om kleurrijke drankjes te drinken waar van die kleine parasolletjes uitsteken) vertel ik je waarschijnlijk schokkend nieuws: aanstaande vrijdag is het Sinterklaas. ‘Schokkend’ omdat heel veel mensen nog steeds geen Sinterklaas-cadeaus ingeslagen hebben, en van de mensen díe ingekocht hebben zijn de cadeaus bar inspiratieloos.

Dat blijkt althans uit onderzoek dat ik een stagiaire (voor straf) heb laten doen omdat ze ons nieuwe Jura-koffiezetapparaat gemold heeft. Derhalve heb ik haar 2 uur in de kou voor de Bijenkorf aan het Damrak gezet om te inventariseren wat mensen zoal kopen voor Sinterklaas. De resultaten zijn wederom schokkend.

Naast de gebruikelijke hoeveelheid Playstations, Wii’s en Xboxen gaan er belachelijk veel bordspellen over de toonbank. Het meest opvallende was het bordpsel ‘Anti-Monopoly‘ dat op nummer 7 staat in de Bijenkorf top 10. Het is een variatie op het beroemde spel, en draait erom een ‘dynamische balans te vinden tussen monopolies en concurrentie’. Een prima cadeau voor iemand die bij Microsoft werkt, maar de meeste mensen doen liever iets anders in hun vrije tijd.

Leuke dingen. Zoals elkaars radiografische helikopters uit de lucht schieten. Zoals drumsticks waarmee je tegen elk oppervlak kunt drummen. Zoals de simpelste videocamera ooit. Zoals een wifi-konijn dat je email ophaalt en voorleest. Zoals een kraan waarbij het warme water dat eruit komt rood van kleur is. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben weer een sloot aan kekke gadgets voor je waarvoor je de vrieskou niet in hoeft en waar mensen gegarandeerd blij van worden.

De best verkochte gadgets van dit moment in willekeurige volgorde (behalve die eerste).

Flip-minoFlip Mino
De best verkopende gadget van dit moment. ‘s Werelds handzaamste en simpelste videocamera ooit. Met de Flip kun je voor het eerst video’s opnemen wanneer je wilt, zonder het gedoe en de kosten van een grote videocamera. Want wat is het laatste moment dat je eigenlijk op video had willen vastleggen, maar niet kon omdat je geen videocamera bij de hand had? Toen je collega’s aan het pesten was met een R/C helikopter? Toen je dochter voor het eerst van de glijbaan afkwam? Of toen je hond verkleed was als Yoda uit Star Wars? De Flip Mino is zo makkelijk in gebruik dat iedereen van 5 tot 105 voor regisseur kan spelen: druk op de grote aan-knop, druk op de rode knop, focus op iets boeiends met het 1,5 inch scherm en boem, je bent Stanley Kubrick. Geen draden, geen drivers. Simpel.

Medium_tandem-2Picooz R/C Helikopter
PicooZ is de eerste écht betaalbare, en écht goed bestuurbare radiografisch bestuurbare helikopter.

Het ding is zo groot als de palm van je hand, maar vliegt zo goed dat het verslavend is.

Picooz R/C Helikopter Battle Pack
Kost wat meer, maar dan heb je ook wat. Je krijgt een rode en een blauwe helikopter thuis gestuurd, en in beide helikopters zit een infrarood-beam ingebouwd waarmee je elkaar uit de lucht kunt schieten.

Dartpijltjes kapstok
De meeste kapstokken zijn saai. Dit zijn drie dartpijltjes die je in je muur kunt schroeven, en waar je vervolgens je jassen aan kan ophangen. Dat lees je goed: er steken dus straks drie dartpijltjes uit de muur in je hal.

Kraanverlichting
Kraanverlichting is een opzetstuk dat je op de tuit van je kraan schroeft waardoor de waterstraal licht gaat geven. Wanneer je koud water laat lopen is de waterstraal blauw, en zodra je warm water laat stromen wordt de straal
rood. Cooool!

PixelblocksPixelblocks
PixelBlocks zijn kleurrijke pixelblokjes die je aan elkaar kunt klikken waardoor je figuren kunt maken. Het is een goed bewaard geheim dat anonieme PixelBlock-creaties in iedere grote stad te zien zijn op openbare plekken.

Rock Beat Drumsticks
Plastic drumsticks waarbij je geen drumstel meer nodig hebt! Wanneer je op een hard oppervlak trommelt komen drums-geluiden uit de speakers.

En nog wat tips voor mensen die surprises maken. Cadeaus onder de 10 euri.

Flexvaas2Le Sack
Vazen zijn cool! Ja, echt. Le Sack tenminste wel, je krijgt ‘m volkomen plat thuisgestuurd. Maar als je Le Sack onder warm water houdt, kun je ‘m zelf vormen. Hou ‘m onder koud water en het plastic wordt hard in de vorm die je net gecreëerd hebt. Is
dat cool!

Hotpacks
Weet je wat zuigt? Kou. Dat moet je dus niet hebben, helemaal niet met van die superstormen van tegenwoordig. Warmte, daarentegen, is hartstikke kek. Drie keer raden waar deze Hotpacks voor zorgen in je handschoenen…

2257_dead_fred4Dead Fred
De coolste pennenhouder die je ooit gezien hebt. Dead Fred is een plastic poppetje dat eruit ziet alsof het net is vermoord. Er zit een gat ter hoogte van z’n hart, en daar kun je je pen in steken.

Of je nou bij ons je Sinterklaascadeaus koopt of niet Michel, één ding: geef iets keks dat ze onthouden. En dus niet Anti-Monopoly. Een hele fijne pakjesavond van iedereen bij The Gadget Company.

Groetjes,
Alexander Klöpping
Waarnemend directeur
The Gadget Company

PS: Weet je niet meer met welk email adres je bij ons geregistreerd hebt? Nou dit is ‘m hoor: [mijn adres]
PSPS: Wil je geen kekke onderzoekjes van stagaires van ons meer ontvangen? Dan kun je hier uitschrijven: [link]

==================

Nicely done. Nicely done.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Waarom het moeilijk maken wanneer het in wezen zo makkelijk is? Waartoe dienen dat soort gagdets?
  Om andermans zakken te vullen, nietwaar.

  Kinderen willen bijv knikkers, popjes, jojo’s, klei, etc..
  Van het één kan een kind het ander maken. Bijv van klei knikkers. Enz.

 2. hmz, de geluidsopnamekwaliteit van die flip dinges is toch niet je van het, klinkt zo narrow band. Bijna net zo slecht als mijn fototoestel..

  Ik ga nu wel voort op videos op vimeo.com

 3. Tja… het is natuurlijk maar wat je leuk vindt! Zo een gadget waarvan je er ieder jaar weer een aantal krijgt, en waarvan je denkt ‘grappig, maar wat moet ik er mee???’ Nee, dan toch maar een leuk bordspel, zoals bijvoorbeeld dat Anti Monopoly waar jullie zo negatief over zijn.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.