Verbouwingen: de keuken (ix)

Petit à petit begint het er nu echt wel ernstig op te trekken.

Een tijdje geleden is er een aanvang genomen voor de leuning van de (nieuwe) trap. ‘t Wordt een ingewerkte leuning met, jawel, lichtjes erin:

Trap! Licht!

Ik heb er geen idee van hoe die leuning precies zal afgewerkt worden, vooral dan de randen in het begin en op het einde en de overgang in de hoek, maar ik heb er wel vertrouwen in. Spannend!

Gisteren kwam ik thuis en zat er een traliewerk voor een nieuw plafond, en hingen er glazen deurtjes aan de kastjes boven het werkblad (links op de foto):

Plafond

Ondertussen komt er links en rechts overal een beetje licht bij, trouwens. De trap, maar ook dat alcoofje/venster in de muur, en onder de kastjes daar links, en in het plafond in de bijkeuken. Wij-hijs.

Verlichting!

Het wit op het werkvlak is trouwens nog altijd de beschermende plastiekfolie op het inoxenen werkblad. Die gaat er af van zodra het gros van het werk gedaan is en Peter er niet meer voortdurend over loopt.  

Oh, en het geheime kastje naast het vuur is er sinds vandaag ook:

Keuken

Keuken: uitschuifkastje

Een groot gemak, eigenlijk: daar kunnen we de meest gebruikte kruiderijen in steken. Zout en peper en olijfolie en dingen. Kijk, ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind dat dus fantastisch, van die kleine dingen die er links en rechts in de keuken zitten.

Keuken: uitschuifkastje

Next up?

Het plafond, vermoed ik, en dan misschien de balk opkuisen? En verder verlichting, onder de kasten en boven het centraal vliegdekschip. En schilderen. En afwerking.

Ah, en de trap natuurlijk, en deuren, en dan de living, en het achterhuis, en het bureau, en, en, en.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Echt goed gevonden van dat geheime kastje ! Meestal staan de fles olijfolie, het zoutvat en het pepervat overal in de weg om en rond de kookplaat.

  2. Zou je ook eens een fototje kunnen posten van de afgewerkte leuning aub ?
    Ik ben ook bezig met zo een leuning, en vond per toeval deze post hier.

    Thanks!, Voor de derest ziet het er wel fijn uit allemaal 🙂 nice work!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.