Famille Thois op den tellevies

De televisie was, geheel toevallig en tegen mijn wil in, blijven staan op Familie Thuis, één van die filletongs die ik nog nooit het plezier had gehad meer dan vluchtig en zonder klank uit de verte mee te maken.

Euh.

Die ene gast, die in dat programma met die steden en die opdrachten mijnheer Sergio verving, die speelt gewoon mee in Familie Thuis, blijkt.

Het staat me bij dat ik dat al ooit had moeten opvangen. Maar dat die meneer zomaar op de antennes van de BRT in een soort onverstaanbaar sabier mag wauwelen, daar was ik niet van op de hoogte.

aa ies stront verlied oep die kries. da maske wit nog van niet, in naa wielt um da ur silf gon vertille

Brr.

25 reacties op “Famille Thois op den tellevies”

  1. Ah? Kijk je nog naar de treurbuis? Ik heb het al lang opgegeven. Het nieuws, ja.. en dan nog – op tinternet wéét je het hele verhaal meestal eerder en met meer details.Televisie is op sterven na dood, tenzij voor de hersendoden.

  2. Ik zit trouwens “gebonden” aan een internet + tv abo via Belgacom. Ik wil er die tv eruit hebben maar dat lukt blijkbaar niet Ze willen me persé toch de voetbal aansmeren. Zo’n schijt krijg ik daarvan.

  3. Nonsens. Zeggen dat televisie op sterven na dood zou zijn tenzij voor hersendoden is een platte en goedkope, maar daarom niet minder verkeerde uitspraak.

    Gelijk zeggen dat alle vlees of alle groenten slecht smaken. Of dat alle boeken stront zijn omdat er toevallig een stationsroman op uw keukentafel ligt.

    Ge verwart het medium met de boodschap.

  4. Huug heeft niettemin een punt, in zoverre dat er al járen veel te veel crap op de lichtbak komt. Brood en spelen, nietwaar. Maar er zijn altijd lichtpuntjes, desnoods via de interwebs binnengesleurd. En de duiding van de openbare omroep kan mij nog steeds bekoren, mits links-gewauwelfilter.

  5. “alle limburgers zijn klootzakken”
    “zeveraar, da’s gelijk zeggen dat alle groenten slecht smaken”
    “hij heeft nochtans een punt, want er zijn limburgers die klootzakken zijn”

    Jaha. Zo kan ik ook discussiëren hoor. 🙂

  6. Nu, om heel eerlijk te zijn: ik hoorde het meer dan dat ik het zag. Mijn volledig werk van Tolstoy srtond in de weg.

    En ik hoorde het ook niet echt zo enorm goed, want Satie stond eigenlijk wat te luid.

    En de televisie staat in ieder geval al een beetje verdoken achter de vleugelpiano en het rek maatpakken, dus eigenlijk heb ik geen recht van spreken.

  7. het internet, dat is één grote voxpop. En laat dat net het item zijn waar ik me meest aan stoor op de lichtbak.

    Edoch: voor sommige mensen is het overvloedig aanwezig zijn van porno misschien ook een doorslaggevend argument voor kwaliteit. Ieder konijn zijn hol, zeggen ze bij ons.

  8. Tussen 18.00 uur en 23.00 uur is er geen bal te zien op tv. Als er als eens ee toffe film die je kan zien op VT4 of 2BR of of Vijf TV dan beginnen die rond 20.30 uur en dan duurt het door de reclame tot 11.30 uur of later alvorens je die uit hebt.
    Intersessante programma’s op Canvas bijv. beginnen op een uur waarop je wil gaan slapen.

    Ander voorbeeld (uit de context) luister eens naar Radio 1 op zondag: voetbal, voetbal en nog eens voetblahblah. Alsof er ten lande niets ander gebeurd: een interessant stukje theater of een concertbespreking, of een tentoonstelling: vergeet het maar.

    Ergerlijk.

  9. Op dit eigenste ogenblik, 22u:

    Canvas: Touch of Frost (klassieker)
    BBC3: Doctor Who achter de schermen van de paasspecial (vind ik in alle geval wijs)
    BBC4: Jazz goes to College (cultuur, meneer)
    Discovery: Chop Shop (Bernie en Leepu, altijd onderhoudend)
    Discovery World: Everest: Beyond the limit (ongelooflijke televisie, nog altijd niet gezien moet ik dringend doen)
    Discovery Science: Mythbusters (ltijd wijs)
    CNBC: Conan O’Brien (altijd wijs)

  10. Om 22.00 uur! Sorry, okey het is nu weekend maar tijdens de week moet ik om 6.30 ten laatste opstaan om om negen uur op mijn werk te geraken. En ik heb mijn 8 uur slaap nodig of ik loop mottig.

  11. Daarbij, via Belgacom TV heb ik alleen maar toegang tot BBC World. That’s it.
    Enja, waarom tonen (herhalen/aankopen) ze die programma’s op Discovery niet op één of ander manier op Canvas en op een “deftig” uur ?
    Maar voor voetbal mijnheer, dààr hebben ze miljoenen voor over. Kijk, dan word ik nijdig.

  12. Ik snap uw rollende ogen niet maar dat zal wel aan mij liggen, ik ben blijkbaar een elitaire zak die de programma’s op tv (TV1 & Canvas) meer en meer onnozel vind.

  13. Zo moeilijk is het nochtans niet? Televisie is meer dan alleen één en Canvas (en zelfs op één en Canvas, zelfs tussen 20 en 22u, zijn er goeie programma’s).

    Ge zijt gewoon aan ‘t zagen om te zagen. Daar is niets tegen, ‘t is een beetje den ouderdom ook, maar geef dat dan tenminste toe. 🙂

  14. pff, ja op canvas komt documentairegewijs al wel eens iets goeds, maar moeten ze nu echt “dating programma’s voor intellectuelen” maken ? Te veel intellectualiteit maakt liefde kapot 🙂

    thx 😛

  15. Dat van BBC en belgacom klopt niet meer sinds een paar weken. We kunnen nu alles pakken, hoor.
    En over de Vlaamse zenders:
    vanavond is er zodanig veel op de lichtbak dat ik dingen moet opnemen en er dan later deze week naar kijken

    20.35 op één – homeless world cup: aandoenlijke eerste aflevering vorige week. niet de fotogenieke daklozen, wel echte mensen. Schoon
    21.10 op canvas – Belga sport over fadiga. Die docu’s uit die serie zijn zeer goed, vind ik
    22.05 canvas – puur persoonlijk met die acteur die euthanasie heeft gepleegd
    23h – ook nog een docu die er ok uitziet op canvas

    en ondertussen ook nog op 2BE “Lie to me” – dat is nog wel een leutige serie, vind ik.
    Dus vanavond neem ik al drie dingen op ofzo.

    Morgen dinsdag is het dan Hello Goodbye op VTM, koppen op één, The Office en De film van mijn leven op Canvas (over de borinage!). Allemaal terzelfdertijd. en op woensdag is het Jes op VTM, en dat is ook goed.

    Er is echt een massa op tv, hoor. ge moet het één en ander opnemen, ja. Maar het is niet alsof er echt niks is.

  16. Mijn bompa zei vroeger ook dat er de laatste tijd niets meer op tv Brussel Vlaams was. Iedere keer als het wielerseizoen gedaan was, zei hij dat. En nu nog een stukje Blackadder kijken.

Reacties zijn gesloten.