Kip, dat is geen vlees

Een paar dagen geleden zag ik nog op televisie iemand die zei dat ze vegetarisch was. Geen vlees, al jaren niet!

Wel kip, want kip dat is geen vlees hé.

Kippen die in de winkel liggen zijn meestel vrouwtjes, wegens dat hanen niet snel genoeg groeien. En wat gebeurt er met de mannelijke tsjiepkens?

Ha, in de vergruizelaar natuurlijk:

Ik ga er mijn vlees (of kip) niet voor laten staan, maar ik kan me inbeelden dat andere mensen dat wel doen.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Naïef dacht ik : wat we eten zijn de mannetjes. De vrouwtjes zijn er om later eieren te leggen.

  Dus, omgeturnd tot en op muziek gebaseerde redenering : dit is de rococo ( de overdrijving van het genre, de barok) binnen industrial world. Net niet post industrial ( dat wordt dan de klassiek). M a w Gaia ordt klassiek.

  By the way wat doen ze met die vermalen haantjes? Fricadellen ( neen, daar zit oa het overbodige paardenvlees in). Cosmetica ( neen, daar zitten oa de menselijke moederkoeken in)..

  Wat? Kwisvraag.

 2. Ah, ik dacht ook dat de kippen in de supermarkt mannetjes waren. Vroeger kweekten wij zelf kippen thuis, en dat waren bij mijn weten haantjes (eendagskuikentjes) die we kochten om op te kweken en vet te mesten. Misschien dat die goedkoper waren of zo 😉

  Die vergruizelaar, bij mijn weten gaat dat richting veevoederindustrie of zo.

 3. Net zoals bij koeien is er ook bij kippen een verschil tussen leg- en vleesrassen (allez, bij koeien zijn het natuurlijk melk- en vleesrassen. En dubbeldoel). Bij de legrassen zijn het de haantjes die ‘overbodig’ zijn, bij de vleesrassen zijn het de hennen. Dus, Bernard en Peter, inderdaad, we eten de haantjes.

 4. En van die fricadellen: ik zou graag eens willen weten hoe die juist gemaakt worden… (om er dan waarschijnlijk nooit nog één te eten, maar soit). Ik had al vernomen dat die gemaakt werden van vlees dat van karkassen afgespoten wordt, maar zeker weten doe ik het niet.

 5. ’t Is de schuld van zo’n mensen dat veggies nog steeds geconfronteerd worden met “En eet ge dan ook geen kip? En vis, vis dan toch wel zekers?”

 6. Pingback: Facebook
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.