Vegetamisch, dag 5

Heel de dag niets gedaan, bleh. En als ik dan nog zou kunnen gezegd hebben dat ik uitgeslapen had of zo, maar neen: om halfnegen of zo was ik er al uit.

Tegen beter weten in naar de Zevende Dag gekeken (godhemel, wat komt die Siegfried Bracke arrogant over op televisie) (miljaar, wat een kriebels krijg ik van Selah Sue), en dan de rest van de dag, euh, niéts gedaan.

Het eten vandaag:431404_10150684659174120_599379119_11020747_449029825_n.jpg

  • ’s Morgens: boterkoeken
  • ’s Middags: boterkoeken
  • ’s Avonds: “vegetarische paella”

Ik heb het er niet lastig mee, dat het gewoon rijst met groenten is — ik herinner mij een jaar dat ik ongeveer niets anders gegeten heb dan broccolirijst met kaas en aardbeienyoghurt, maar toch.

Meer dingen doen met kruiden denk ik. En ermee ophouden, vooral, om te doen alsof het eten iets anders is.

Een hamburger, daar zit vlees in. Een vegetarische hamburger is geen hamburger, noem het dan zo niet. Een paella, daar zit vis en schaaldieren en kip en dingen in: “paella” zonder vis en schaaldieren en kip en dingen, dat is gewoon rijst met groenten.

En nu heb ik zin in bruschetta. Met look en zongedroogde tomaten en basilicum en mozarella. En dan penne all’arrabbiata. En een stuksken kaas als dessert.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.