Alle dagen brood!

Vanmorgen stond er een mand met ontbijt voor de deur!

Ontbijt

Normaal gezien gaat er elke zondag één van de kinderen naar de bakker om de hoek om croissants en boterkoeken, maar dit was eigenlijk wel serieus beter: allemaal verschillende soorten brood, en beleg, en eieren, en fruit, en koekjes. Mmmmmm.

Nu donderdag, 21 oktober 2010, is het de tweede Dag van het Brood. Niet dat wij overtuigd moeten worden, we zijn in het gezin nogal grote broodverbruikers, maar hey, dankzij de mannen van de reclameregie en de VLAM hebben we nu een blijkbaar uitstekende bakker ontdekt.

Boodschap van de bakker

Ze hebben dat heel goed gedaan, Peter Hemelsoet en zijn Sabrina: er zaten heerlijke pistolets bij, het müslimeergranenbrood in blik was een fijne vondst, de ciabatta met olijven werd geproefd en uitstekend bevonden — we hebben met zes lekker ontbeten en er is nog genoeg voor anderhalve dag, schat ik zo.

Ontbijt

Tevreden kinderen all around:

Jan

Zelie 's morgens

Ontbijt

De actie dit jaar voor de dag van het brood, trouwens: Smeer een boterham voor iemand anders. Ik vind dat absoluut geen slecht idee — zo op het werk afspreken wie de dag erna een boterhammendoos meeneemt voor wie, bijvoorbeeld.

Inspiratie te vinden op alledagenbrood.be, ha! en we hebben daar méér dan de Franstaligen: wij hebben namelijk ook filmpjes.

En nu proberen om van die uitstekende koekjes te blijven.

Speculaas

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Mag ik even een kritische noot plaatsen?
    Het was gisteren toevallig ook ‘Dag tegen Armoede’… Waarom konden die erg mooie manden eens niet aan ‘andere voordeuren’ geplaatst worden, waar het meer ‘nodig’ was? Niet dat jullie het konden helpen natuurlijk!!! ‘t Zag er trouwens lekker uit!

  2. @annelissen
    🙂 Ik weet het… Maar ‘k blijf graag zo’n naïeve dromer, hé! Met ‘n beetje geluk lezen de organisatoren van ‘Dag van het Brood’ het ook! En breien ze er volgend jaar ‘een sociaal luik’ aan!!!:)
    (Niks mis dus met die lieve bakkers uit het Gentse! Knappe vaklui zijn het!)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.