Boeken en lezen

Ik had wellicht al tot in den treure gezegd dat ik graag boeken lees, en dat dat met zo’n Kindle fan fucking tastisch gaat?

‘t Is al jaren dat ik zeg dat ik zou moeten bijhouden welke boeken ik lees, en er dan zo van die korte reviews bij schrijven en alles, maar dat wil niet echt lukken. Een poging alsnog?

Ik heb de laaste tijd, even kijken, Stalingrad van Anthony Beevor herlezen: uitstekend, zonder meer.

En ik ben begonnen aan Midnight Tides, deel vijf van de negen-binnenkort-tien Malazan Book of the Fallen-reeks die ik van plan ben herlezen te hebben tegen dat het tiende boek uitkomt: ‘t gaat moeizamer dan ik verwacht had, en ik verlies soms wel eens mijn geduld met Steven Erikson.

Ik heb gisterenavond en vanmorgen Robert Charles Wilson’s Spin gelezen: ik haal mijn boekenleesaanraders echt wel heel erg vaak bij Martin Wisse, zo één van die mensen die ik al jaren en jaren en jaren mateloos bewonder en met bijzonder veel plezier volg in alles wat hij doet op het internet.

Tussen de bedrijven door ben ik nog eens herbegonnen aan Hamilton’s Night’s Dawn-trilogie, gewoon als tegengif tegen Malazan: hyper-hyper-gemakkelijk om lezen, namelijk.

Oh, en ik heb eergisteren op de trein Monstrous Regiment herlezen, wat mij goesting deed krijgen om heel Discworld te herlezen.

Ah ja, en ik heb even geleden de Millenniumtrilogie van Larson gelezen.

‘t Was een productieve leesperiode, de afgelopen weken.

12 reacties op “Boeken en lezen”

 1. Eergisteren op de trein een boek gelezen? Ik geraak denk ik maar tien bladzijden ver tijdens dat half uurtje pendelen, en nog eens zoveel op de terugrit. Hoe kan je nu een heel boek lezen op de trein? Tenzij je naar het zuiden van Frankrijk of zo reist, natuurlijk. Of je de magical art of speedreading beheerst.

 2. “Die van ons” is sinds ze die iPad heeft ook goed bezig… Ik heb dat spel bijna zelf nog niet aangeraakt. En in de laatste 3 weken heeft ze er al 7 doorworsteld (nààst nog enkele papieren).

 3. ‘t Is denk ik The Magical Art of Speed Reading.

  En ook, dat “op de trein” betekent:

  – 7u30-7u35 fiets thuis > bakker
  – 7u37-7u45 fiets bakker > station
  – 7u45-7u54 wachten perron station
  – 7u54-8u45 trein Dampoort > Brussel Zuid
  – 8u45-8u50 te voet perron > metrohalte
  – 8u50-8u55 wachten perron metro
  – 8u55-9u10 metro Zuid > Madou
  – 9u10-9u15 te voet Madou > Namahn

  En dan ‘s avonds

  – 17u15-17u30 te voet Namahn > Brussel Noord
  – 17u30-17u38 perron Brussel Noord
  – 17u38-18u40 trein Brussel > Dampoort
  – 18u40-18u50 fiets Dampoort > thuis

  Dat zijn allemaal momenten waar ik lees, dus dan loopt het wel op natuurlijk. En als er vertragingen zijn of ik werk in Zaventem, dan heb ik nog meer tijd.

 4. Michel kijkt ook video op de fiets, zoals hij in een eerdere post wel eens heeft toegegeven, met het laptop op het stuur…

  Ik dacht dat ik een obsessieve lezer was, maar dat ging me toch net te ver.

  En bedankt voor de mooie woorden *bloos*

 5. Michel, verschijnen er eigenlijk ook Nederlandstalige titels voor Kindle. Of komen enkel de anglofielen aan hun trekken?

 6. Gho, ik lees geen Nederlandstalige titels, vrees ik.

  Veel dat verschijnt in andere ebookformaten is te converteren naar Kindleformaat; iets als Calibre maakt zo’n conversies helemaal pijnloos.

  Behalve als het dingen met DRM zijn, natuurlijk. Ahem.

  Ik vrees dat winkels als bol.com hun boeken namelijk in DRM-epub verkopen.

Reacties zijn gesloten.