Minecraft grr

Allez ju, ‘t is na middernacht, tijd om eens op tijd in mijn bed te zitten.

Of wacht, ik zal eens kijken in Minecraft. Vijf minuutjes.

Ha kijk, mijn moestuin is in gang geschoten. Eens naar mijn pijlenboerderij gaan kijken. Grmbl, er zouden toch skeletten moeten spawnen als ik niet in de buurt ben. Geen zin om te blijven rondhangen. Eens gaan kijken nar mijn boot aan de andere kant van de tunnel.

Ah damn, ‘t is nacht, en mijn boot ligt aan de andere kant van het water. Kan ik een nieuwe boot maken? Nah, geen hout op zak. Terugkeren dan maar.

Hola, wat hoor ik? Nog monsters in deze muur? Ha, zal ik rap een val maken dan? Sounds like a plan. Graven naar het geluid… hey, ijzererts, wijs. Wat gravel oogsten, beetje naar boven klimmen… aaargh! een zombie, en ik heb geen wapens mee! Snel weglopen! Oef, gered.

Terug naar mijn basis om wat vlees te koken op te eten. En mijn ijzererts verwerken naar ijzerstaven. En dan een ijzeren zwaard maken, en wat ijzeren pikhouwelen.

Hey, ‘t is dag geworden — eens gaan kijken buiten? Of nee: eerst met mijn zwaard in de hand die zombies gaan in de val lokken. …hierzo, we zijn er weer. Wacht, eerst die steenkool uitgraven. Hmm… waar was dat nu weer? Die zombies zijn gelijk heel stil plots? Bleh, zombies zijn weg.

Dan maar gaan kijken waar die boot was, nu het nog dag is kan ik misschien een eind verkennen op de zee…. crap. Boot is weg. Oh, damn, ‘t is waar: ik had hem kapotgevaren tegen de ijsschotsen die keer. En ik heb wéér geen hout bij om een boot te maken. Dan maar wat varkens slachten.

…oh damn, de zon gaat onder. Tijd om terug te keren en nog eens naar die zombies te zoeken. Oooh mooie zonsondergang!

Nope, geen geluk. ‘t Zal zijn dat er geen spawner was, maar dat het een random zombie was die in een grot terechtgekomen was. Oh well. Terug naar de pijlenboerderij, daar heb ik en skelettenval voor gemaakt. …meh, geen zin om te wachten. Nog eens gaan kijken hoe mijn moestuin het doet? Sounds like a plan!

‘t Ziet er degelijk uit, en nu ik hier ben, kan ik hem misschien direct al wat uitbreiden zie. Irrigatiekanaal uitgraven, licht plaatsen dat ik zie wat ik doe, grond uitgraven, teelaarde in doen, grond wat omspitten, zaadjes zaaien, hey presto? Getver, nee: ik heb niet genoeg zaadjes.

Gelukkig wordt het alweer dag, ik zal eens naar buiten gaan kijken om zaad te zoeken… DRAT! Een skelet met een pijlenboog! En ik heb mijn pijlenboog niet mee! Aaargh! Terug naar beneden! Naar beneden! Hij achtervolgt mij op de ladder! Aargh! –of wacht, op die ladder kan hij niet vluchten van mijn zwaard! Sterf, hond! STERF!

…oef. Alla, terug naar boven. Mmm. Zaadjes? Neuh, nu ik hier ben, ik ga een verlichtingsgat maken, denk ik. En nog een. En nog– nee, als ik eens een groot gat zou maken? Doen!

En dan oogsten, ah getver, te vroeg geoogst, daar gaan mijn aanplanting. Terug planten met nieuwe zaadjes dan maar. Of wacht, eerste eens gaan kijken hoe het zit met mijn poging tot vleesboerderij… bah, niets. ‘t Zal zijn omdat ik niet in de burt was, die monsters zouden echt wel moeten spawnen als er niemand in de buurt is. Ik denk dat ik maar was uitbreiding doe hierboven… of wacht…

FFFFFFFUUUUUUUUUUUU ‘T IS BIJNA DRIE KWARTIER LATER!

Da’s dus weer een stuk leven dat ik niet meer terugkrijg. Zucht.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. En hoe lang heb je nog gewerkt aan het typen van die tekst erover?
    Oké, ik heb natuurlijk ook wel anderhalve minuut van mijn leven verspeeld met hem te lezen… Damn 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.