Poging umpteen

Ik heb de afgelopen drie of vier jaar Gentblogt denk ik vier of vijf keer hermaakt.

En dan bedoel ik ook wel degelijk helemaal hermaakt, van de grond, tot het werkte. Nooit echt 100% dat het helemaal op Gentblogt zelf draaide, maar toch wel tot 95% — alles overgezet, alles doen werken, nieuwe functionaliteit erin gestoken.

Eerst in WordPress, dan in Drupal 5, dan in Drupal 6, dan nog eens in Drupal 6, dan in Drupal 7.

Pas op, het werkte allemaal wel, maar het was niet goed genoeg voor mij om echt helemaal de knop om te draaien. Om verschillende redenen: de server waar we stonden zou het niet aan kunnen, ik was niet zeker dat het op een degelijke manier gedaan was, de layout was niet naar mijn goesting… vanalles.

Uiteindelijk waren de voornaamste redenen om over te schakelen op Drupal dat het met WordPress niet mogelijk was om verschillende content types aan te maken (artikel, foto van de dag, actua-item, kalenderitem), dat het met WordPress niet mogelijk was om meer dan één auteur aan een artikel te koppelen (meer dan één schrijver, meer dan één fotograaf), en dat het met WordPress niet mogelijk was om degelijke taxonomieën op te stellen (sectie, trefwoord, plaats, tijd, …).

En uiteindelijk zijn in recentie versie van WordPress al die bezwaren min of meer weg: content types kunnen, taxonomieën zijn serieus verbeterd, en met een combinatie van content type en een auteur-taxonomie kan ik meer dan één auteur aan een artikel verbinden.

Dus hey, ik ben er nog eens aan herbegonnen, aan een nieuwe Gentblogt. Gnn.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Heh. ExpressionEngine moet zowat het enige overgebleven stuk software zijn dat van die zeloten heeft. (waarmee ik u niet voor zeloot wil uitmaken :))

    Ik vond EE oubollig en ongebruiksvriendelijk, de laatste keer dat ik er naar keek (2009? begin 2010?). De dealbreaker was dat ik niet vond hoe ik Gentblogt kon overzetten en daarbij alle nu bestaande URL’s houden, en alle nu bestaande functies (archieven per auteur, per categorie, per tag, per dag, per maand…).

    Met die taxonomieën en content types en fields zie ik geen enkele reden om naar een volledig ander platform te migreren, sorry.

  2. Goede keuze. WordPress is inderdaad een heel pak flexibeler geworden sinds de introductie van Custom Post Types, Custom Meta Boxes, Custom…

    Wat theming betreft: zeker eens naar Thematic kijken.

    En op het einde van de rit uw bevindingen posten :-).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.