Stylo

Ik heb zo’n Boxwave stylusding gekocht, een soort vinger-op-een-stokje voor tabletten en telefoons. Na nauwelijks een dag gebruik is het wel heel, heel erg duidelijk: de toekomst is, zoals ik al een paar jaar zeg, aan een toestel dat tegelijkertijd vinger én stylusding doet.

Een iPad is nutteloos om handgeschreven notities op te nemen zonder zo’n ding. Nutteloos om tekeningen op te maken, ook. Dit, om maar iets te zeggen, had ik nooit met mijn wijsvinger kunnen tekenen:

20110628-232526.jpg

Met een pen? Kinderspel.

Een ipadachtig iets, niet zwaarder dan een ipad 2, met twee schermen, in een openklappend formaat (zet het in een tentje en je kijkt met twee naar hetzelfde aan twee kanten van een tafel, zet het ene scherm recht en het tweede kan een keyboard worden, klap het open en het is één bijna naadloos groot scherm), haptisch (dat het scherm minstens een beetje tactiele feedback geeft), beschrijfbaar met pen en manipuleerbaar met pen en vingers, met een schermresolutie zoals een iPhone 4 heeft: ik ben er redelijk zeker van dat dat er komt, een dezer jaren.

En ondertussen, voor wie nu al een tablet heeft: lóóp naar uw dichtstbijzijnde interwebwinkel, en koop een stylus. Die van Boxwave zijn degelijk.

20110628-233619.jpg

2 reacties op “Stylo”

  1. Scary, ook net mijn stylo voor de iPad ontvangen en nu al verslingerd. Wel een fake, voor 2 euro uit HongKong.

Reacties zijn gesloten.