Timing is alles

De tiende aflevering van Game of Thrones was net gedaan, en ik ben beginnen (her)lezen aan de vier boeken van A Song of Ice and Fire.

Ik zit nu, Kindlegewijs, aan 69641 van 75997, dat is dus vermoed ik ergens in de buurt van pagina 3600 van de 4000 of zo. En ik heb heel hard mijn best moeten doen om niet te rap te lezen, want kijk:

20110708-220247.jpg

Deel vijf komt precies maandag uit. Als ik nog een beetje oplet en niet te veel lees, kan ik meteen doorsteken van het einde van A Feast for Crows naar A Dance with Dragons, whee! Die zal namelijk automagisch op mijn Kindle verschijnen de dag dat het boek verschijnt!

De Kindleversie van boek 1-4, trouwens die ik gekocht heb, is uiteraard vele vele keren handiger dan met vier dikke turven op stap zijn, maarrr… ‘t is toch niet echt ideaal. Geen klagen over de layout of eventuele typ/OCR-fouten, maar daarentegen wel over de niet-bestaande index, de lage resolutie, de slechte inhoudsopgave (default die van boek vier, bah).

Ruimte voor veel verbetering, uitgever van George R.R. Martin. En de reviews zijn navenant — voor zover ik lees is de papieren omnibus-versie écht slecht, met te kleine druk, slechte uitsnijding van de pagina’s, ontbrekende katernen… Trrr, ‘t zal ze leren om snelsnel te proberen incasseren op een succesvolle tv-serie.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Wat vond je van de serie eigenlijk? Ik heb het eerste boek in een race tegen de klok uitgelezen, om geen verwarring boek/serie te krijgen. Het kan daar aan liggen, maar ik moet zeggen dat het voor mij eerder aanvoelde als een perzik eten (boek) versus naar een (hele, goeie, extreem scherpe en kleurrijke) foto van een perzik kijken. Niks tegen de serie, maar veel van de ‘fabric of the story’ ging verloren. Dat is nu eenmaal eigen aan het medium, maar toch.

  2. Ik had boek één een eeuw geleden gelezen, en toen ik de serie zag, dacht ik meteen “yup. da’s hoe ik het in mijn hoofd had.”

    (Op Joffrey na, die ik me –uiterlijk– charmanter had voorgesteld dan het gemeen jonk in de serie.)

    En ja, ik heb mij ook afgevraagd of mensen die het boek niet gelezen hebben, wel doorhebben wat er allemaal aan het gebeuren is. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.